Asfaltirane dvije nove dionice puta u Mjesnoj zajednici Rudar

Na području Grada Živinice aktivno se realizuje mnoštvo projekata u okviru kojih su i projekti putne infrastrukture značajni za sigurniji i kvalitetniji način života građana.

S tim u vezi, asfaltirane su dvije nove dionice puta u Mjesnoj zajednici Rudar, a radi se o dionicama puta „Put od Trase prema Prvoj ulici-desno“, dužine 80 metara i širine 3 metra, te dionici puta „Put ulica Sadnice prema Gradskom groblju“, dužine 80 metara i širine 3 metra.

Ukupna finansijska vrijednost navedenih projekata je oko 19.999,4 KM, a sva navedena sredstva osigurana su iz Budžeta Grada Živinice.

Izvođač pomenutih radova je živinička firma „HOLEX“d.o.o.

Prema riječima gradonačelnika Kamenjakovića svi projekti koji su upisani u Budžetu biće i realizovani.

„Iz Budžeta Grada pokrenuli smo realizaciju projekata za sanaciju puteva u svim Mjesnim zajednicama na području naše loklane zajednice. Htjeli smo našim građanima priuštiti sve ono što smo prikupljali prethodne četiri godine, a s obzirom na to da je prošle godine Budžet Grada u suficitu, sačekali smo šestomjesečni izvještaj Budžeta ove godine koji je također bio u suficitu, i odlučili sve upisane projekte pokrenuti i završiti. Očekujem da će ove godine izvršenje Budžeta biti 100 %, baš kao što je prošle godine bilo 102 %“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više