Asfaltiranje gradske ulice iza Srednjoškolskog centra Živinice

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio radilište gdje se izvode radovi asfaltiranja gradske ulice iza Srednjoškolskog centra Živinice. Riječ je o novoizgrađenoj gradskoj ulica kojom je omogućen direktan izlaz iz grada na magistralni put M18.

Prema riječima gradonačelnika Kamenjakovića pored asfaltiranja gradskih ulica, radi se i na izgradnju parking mjesta, te je s tim u vezi na sjednici Gradskog vijeća Živinice podnio zahtjev za dodijelu parking prostora koji bi svim građanima dolazak sa automobilima u Grad Živinice značajno olakšao.

Vrijednost urađenih radova je 60.000,00 KM, a novčana sredstva su izdvojena iz Budžeta Grada Živinica.

Izvođač radova je živinička firma “HOLEX”.

Asfaltiranjem navedene gradske ulice saobraćajna komunikacija sa magistralnog puta prema centru će biti u potpunosti uspostavljena.

U proteklom periodu je kroz projekte asfaltiranja gradskih ulica iz Budžeta Grada Živinica utrošeno oko 400.000,00 KM, a realizacijom navedenih infrastrukturnih projekata začajno je relaksirana saobraćajna komunikacija u Gradu Živinice.

“Asfaltiranje gradske ulice iza Srednjoškolskog centra Živinice samo je nastavak izgradnje i uređenja ulica u gradskoj zoni Živinica. Nakon što smo uradili jedan veći broj gradskih ulica, važno je da ulazne ulice koje vode u grad u potpunosti stavimo u funkciju. Realizacija navedenog projekta je jako značajna za Grad Živinice, jer zbog imovinsko-pravnih odnosa i značajnijeg ulaganja godinama se kroz ovu ulicu nije moglo izaći na magistralni put. Sa zadovoljstvom mogu kazati da smo riješili sve imovinsko-pravne probleme i da ćemo ovih dana imati u potpunosti uspostavljenu saobraćajnu komunikaciju sa magistralnim putem. Naime, od Federalne direkcije cesta smo dobili uslovnu saglasnost za priključak na magistralni put, te ćemo dio ove ulice koji se nalazi do magistrale ostaviti nezavršen, a koji će biti asfaltiran po dobijanju formalne saglasnosti. Asfaltiranjem ove gradske ulice saobraćajna komunikacija sa magistralnog puta prema centru će biti u potpunosti uspostavljena. Pored asfaltiranja ulica, fokus smo stavili i na izgradnju parking mjesta. S tim u vezi ja sam na sjednici Gradskog vijeća Živinice podnio zahtjev da se dodijeli parking prostor koji bi zaista svim građanima olakšao dolazak u Grad Živinice. Parking uz magistralni put će vozaču omogućiti da auto parkira bez potrebe ulaska u saobraćajne gužve koje su vrlo česta pojava u Gradu Živinice. Ovakvim jednim parkingom u potpunosti bi relaksirali saobraćajnu komunikaciju unutar same gradske zone našeg grada. Obzirom da i kod dvorane radimo na pripremama za izgradnju parking mjesta, u Gradu Živinice će se u blizini magistrale izgraditi dva velika parkinga, koji će omogućiti nesmetano saobraćanje kroz naš grad u svim njegovim dijelovima.”, rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više