Austrija ukinula lockdown za vakcinisane

Austrijski parlament odobrio je uredbu Ministarstva zdravlja kojom se od 12. decembra ukida lockdown za vakcinisane i izliječene osobe.

Četvrti lockdown, kao što je najavljeno, time se završava za sve građane koji su vakcinisani ili koji su preležali korona virus, odnosno djecu do 12-te godine.

Za sve koji nemaju takozvani “2G” sertifikat i dalje će važiti ograničenja prilikom ulaska u prodavnice, na poslu i u slobodnom vremenu, to jest važi cjelodnevni lokdaun, do 21. decembra.

O daljim produženjima mora da odlučuje austrijski parlament svakih deset dana.

Prema odluci vlade, od 12. decembra ponovo se otvaraju prodavnice, kulturne institucije, restorani, hoteli, sportski objekti ali samo za osobe sa “2G” sertifikatom.

Te mjere su određene kao smjernice, ali su pokrajine odlučile da budu obazrivije, te su mnoge najavile postepeno otvaranje.

Tako će u Beču ugostiteljski objekti i hoteli na otvaranje morati da čekaju do 20. decembra.

Za odlazak na radno mjesto i dalje važi “3G” pravilo, to jest nevakcinisani zaposleni moraju imati važeći negativan test.

 

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više