Avdagić: UNESCO je podrška Bosni i Hercegovini

Na UNESCO konferenciji 195 država potpisinica Konvencije protiv dopinga u sportu iz cijelog svijeta, održanoj u Parizu, predstavnik Bosne i Hercegovine Amir Avdagić potvrdio je opredijeljenost Bosne i Hercegovine za potpunu primjenu i provođenje njenih obaveza, saopćeno je.

Avdagić je sudjelovao u pripremi i donošenju odluka u vezi s modelom zakonodavnog okvira, praćenja i primjene Konvencije te rada i djelovanja UNESCO Dobrovoljnog fonda za eliminaciju dopinga u sportu.

Na marginama konferencije, Avdagić je održao niz sastanaka s predstavnicima Austrije, Njemačke, Francuske, Italije, Azerbejdžana, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, ITA, WADA i drugim u cilju promocije aktivnosti Bosne i Hercegovine.

UNESCO je specijalizirana organizacija u sistemu Ujedinjenih naroda, utemeljena 1945. godine. Glavni cilj je doprinos miru i sigurnosti promovirajući suradnju među narodima na područjima obrazovanja, znanosti i kulture u cilju unapređenja općeg poštovanja pravde, vladavine zakona, ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više