Avdagić: UNESCO je podrška Bosni i Hercegovini

Na UNESCO konferenciji 195 država potpisinica Konvencije protiv dopinga u sportu iz cijelog svijeta, održanoj u Parizu, predstavnik Bosne i Hercegovine Amir Avdagić potvrdio je opredijeljenost Bosne i Hercegovine za potpunu primjenu i provođenje njenih obaveza, saopćeno je.

Avdagić je sudjelovao u pripremi i donošenju odluka u vezi s modelom zakonodavnog okvira, praćenja i primjene Konvencije te rada i djelovanja UNESCO Dobrovoljnog fonda za eliminaciju dopinga u sportu.

Na marginama konferencije, Avdagić je održao niz sastanaka s predstavnicima Austrije, Njemačke, Francuske, Italije, Azerbejdžana, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, ITA, WADA i drugim u cilju promocije aktivnosti Bosne i Hercegovine.

UNESCO je specijalizirana organizacija u sistemu Ujedinjenih naroda, utemeljena 1945. godine. Glavni cilj je doprinos miru i sigurnosti promovirajući suradnju među narodima na područjima obrazovanja, znanosti i kulture u cilju unapređenja općeg poštovanja pravde, vladavine zakona, ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više