Baraković: Za sada nema prekida nastave u školama na području TK

U povodu novonastale situacije koju su prouzrokovale snježne padavine i brojnih upita zabrinutih građana i roditelja u vezi sa odvijanjem nastave i da li će doći do obustave iste ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković uputio je saopćenje kojeg prenosimo u cjelosti:

“Poštovani učenici, roditelji, kolegice i kolege, kao odgovor na veliki broj upita zabrinutih roditelja želim da objasnim da prekida nastave u školama na području Tuzlanskog kantona neće biti. Prekid nastave i prelazak na online model nastave se eventualno može desiti u onim školama u kojima ne budu obezbijeđeni osnovni uslovi za rad učenika i zaposlenika, o čemu menadžment škole treba blagovremeno da obavijesti Ministarstvo. Ministarstvo obrazovanja i nauke TK do ovog momenta nije primilo niti jedan zahtjev od direktora neke od škola za prekid nastave i prelazak na online model nastave. Da li će se to desiti u toku sutrašnjeg dana, vidjet ćemo. Sutra je u 8 h zakazan kolegij Odsjeka za obrazovanje u Ministarstvu gdje ćemo razgovarati o novonastaloj situaciji oko vremenskih neprilika i orgqnizacije nastave u školama. Svo vrijeme smo u komunikaciji i sa Civilnom zaštitom koji nas izvještavaju o situaciji u Kantonu te i na taj način pratimo situciju. Nastava se može obustaviti u školama iz lokalnih zajednica koje proglase stanje prirodne nesreće. Želim još jednom da naglasim da najvažnija stvar za učenike, uz naravno njihovo zdravlje i sigurnost, jeste da su u školskim klupama sve dok postoje uslovi za to. Zbog odgoja i obrazovanja! I lično ću se uvijek zalagati za to, kao što sam i svo ovo vrijeme u toku pandemije.”- stoji u saopćenju.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više