Belma Huseinefendić izvodi popularnu pjesmu “Odakle sam ja”

Belmu Huseinefendić, finalisticu popularnog glazbenog natjecanja ”Zvezde Granda” iz prošle sezone pamtit ćemo po njenom raskošnom glasu, ali i njenim transformacijama.

A da je tek čekaju velike stvari dokazuje i to da je izdala cover popularne pjesme “Odakle sam ja“ koju u originalu izvode Coby i Rimski.

Cover je rađen u u ART Studiju Tuzla ARR, a cover je skladao i producirao Anes Imamović. Za cover je snimljen i spot čiji je redatelj Sulejman Muratović, asistent svijetla je bio Jasmin Gazija dok je asistent kamere Begzad Mujić. Kako Belma ističe da se za ovu pjesmu odlučila zato što je uvijek tragala za nečim što nije toliko uobičajeno na ovim prostorima, uz odličan tim je prilagodila tu pjesmu, napravila nešto novo i te se nada da će cover svidjeti originalnim izvođačima.

Kako je Belma završila sa sudjelovanjem u Zvezdama Granda trebalo je mnogo vremena da se utisci slegnu, a kako ona ističe nije se još uspjela odmoriti.

”Imali smo mnogo putovanja kako s kolegama iz Grand produkcije, obilazaka drugih natjecatelja. Pored toga nastupala sam na mnogo humanitarnih koncerata, ali i festivala“ ističe Belma.

Pored nastupa u Bosni i Hercegovini, Belma je počela i da nastupa i izvan granica njene zemlje.

”Pored Bosne i Hercegovine, nastupala sam u Austriji i Danskoj što mi stvarno predstavlja jedno odlično iskustvo i vjerujem da na tome neću stati“.

Kada je riječ o planovima Belma je jako optimistična i navodi ih već ima za naredni period. ”Što se budućnosti tiče, prvo želim da ovaj cover prođe kod publike onako kako želim, a to je da bude prihvaćen jer mi je baš drag.

Drugo nastavit ću raditi na zanimljivim fotografijama jer sam baš krenula surađivati sa dobrim i kvalitetnim fotografima, ali isto tako tu je i pjesma”. Nije nam htjela otkriti u kojoj fazi je izrada pjesme, ali navodi da sve želi polako da radi, jer ne želi da žuri kako bi ispalo baš onako kako ona to želi.

U nastavku poslušajte Belmin cover za pjesmu ”Odakle sam ja”

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više