Besplatno iznajmljivanje bicikala u našem Gradu

Biciklizam kao sport pored toga što promoviše zdrav način života, također je ekološki prihvatljivo prevozno sredstvo jer ne emituje štetne plinove čime čuvamo prirodu za buduće generacije.Osim toga, cikloturizam i drugi oblici korištenja bicikala u turizmu spadaju u rastuće oblike turističkih aktivnosti.

Iz gore navedenih razloga u Gradu Živinice smo otvorili prvi autoput za bicikle u BiH, te je izgrađeno nekoliko biciklističkih staza.Također, u saradnji sa Biciklističkim klubom Živinice i nevladinom organizacijom CISP, izradili smoo i postavili mapu sa ucrtanim pješačkim i biciklističkim stazama koja prikazuje najzanimljivija i najznačajnija mjesta u Gradu Živinice, namjenjenih biciklistima, planinarima i svim našim sugrađanima u rekreativne svrhe.

Pored toga na komoot aplikaciji za pametne telefone, u saradnji sa Biciklističkim klubom Živinice registrovan je profil i ucrtan veliki broj biciklističkih staza.Sve što trebate uraditi jeste da instalirate ovu aplikaciju, zapratite Biciklistički klub Živinice i jednostavno je koristite kao navigaciju u svojoj priči obilazeći Grad Živinice.

Pored svega nabrojanog nabavili smo bicikla koja su dostupna svim našim sugrađanima i posjetiteljima koji žele voziti biciklo.Ako nemate svoj bicikl, a želite da vozite, budite slobodni javiti se u Kancelariju za turizam Grada Živinice i preuzmite svoj bicikl, od ponedjeljka do petka na jedan dan, a vikendom na dva dana.

Iznajmljivanje bicikla u Kancelariji za turizam Grada Živinice je besplatno za sve naše sugrađane. Dobrodošli!
#ŽiviNajsVoziBajs
#biciklistickiklubzivinice

Idemo na stazu zdravlja biciklima i bićemo jos zdraviji!/Pres Grad Živinice/

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više