BH Telecom i Autoceste FBiH verifikovali saradnju o pružanju mobilne mreže u tunelima

Između BH Telecoma i Javnog preduzeća Autoceste FBiH u poslovnoj zgradi BH Telecom verifikovana je saradnja o pružanju mobilne mreže u tunelima na izgrađenom dijelu autoceste A1 na trasi Koridora 5C.
Riječ je o tunelima Ričice Pečuj, Gaj, Vis, 1. mart, Ivan i tunel Grab u ukupnoj dužini od 22 409 m.
„Za ovo pokrivanje mobilnom mrežom BH Telecom je instalirao dvije nove bazne stanice koje signal u tunelu emituju korištenjem najmodernije opreme. Veliko zadovoljstvo mi je što smo našim korisnicima učinili još jednu olakšicu pri korištenju usluga u mreži BH Telecoma“, kazao je Sedin Kahriman, generalni direktor kompanije.
„Kao dvije javne kompanije u službi građana Bosne i Hercegovine činimo sve napore da im pružimo najbolji kvalitet usluga. Svakako ćemo to nastaviti raditi i u brojnim drugim projektima u budućnosti“, naglasio je direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder.
Ugovor je potpisan za narednih 20 godina čime se na duži vremenski period rješava pitanje signala mobilne mreže u tunelima na autocesti A1.

The post BH Telecom i Autoceste FBiH verifikovali saradnju o pružanju mobilne mreže u tunelima appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više