Biciklistički klub Živinice: Osvojene tri medalje na državnom prvenstvu u brdskom biciklizmu

U nedjelju 02.07.2017. godine u Vlasenici na kružnoj stazi “Lijepa ravan”, izuzetno tehnički zahtjevnoj, dugoj oko 1.300 metara održano je državno prvenstvo XCE u brdskom biciklizmu. Takmičilo se 50 biciklista iz nekoliko gradova BiH u kojima je zastupljen ovaj sport. Staza je bila dobro pripremljena, sa zahtjevnim tehničkim dijelovima, skokom kao i mnogim drugim otežavajućim faktorima koji su trku učinili teškom ali i veoma atraktivnom.

Na Prvenstvu je održano 11 trka, od kojih će se osam bodovati za Premijer ligu BiH, dok su tri vožene u “hobi” kategoriji. Boje Biciklističkog kluba Živinice su branili Salkan Selić, Muamer Brčaninović, Edin Taletović, Armin Okić, Maid Brčaninović i Ramo Ramić. Osim odraslih, takmičio se i podmladak Biciklističkog kluba Živinice: Kiram Brčaninović, Tarik Brčaninović, Harun Taletović i Ahmed Selić koji je sa svojih 5 godina bio ujedno i najmlađi takmičar. Pobjednik u kategoriji elite je Ivan Širić iz Žepča, u kategoriji juniora je Ivan Deronja iz Livna, u kategoriji kadeta Siniša Lukić iz Prijedora, dok je u kategoriji žena najbolja bila Lejla Tanović iz Sarajeva.

Živiničani su iz Vlasenice donijeli tri medalje, Edin Taletović zlato, Salkan Selić srebro i Muamer Brčaninović bronzu. Domaćin prvenstva bio je Biciklistički klub “KPL” iz Vlasenice, čiji je predsjednik Željko Lukić rekao da je u organizaciju ovog takmičenja uložen veliki napor, što se i vidjelo jer kompletna staza bila dobro uređena, obilježena, obezbijeđena sva logistika za timove, kao i medicinska pomoć. Takmičenje je u popodnevnim časovima otežavala jaka kiša, pa je bilo i nekoliko padova, ali bez težih posljedica.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više