Biciklistički klub Živinice: Osvojene tri medalje na državnom prvenstvu u brdskom biciklizmu

U nedjelju 02.07.2017. godine u Vlasenici na kružnoj stazi “Lijepa ravan”, izuzetno tehnički zahtjevnoj, dugoj oko 1.300 metara održano je državno prvenstvo XCE u brdskom biciklizmu. Takmičilo se 50 biciklista iz nekoliko gradova BiH u kojima je zastupljen ovaj sport. Staza je bila dobro pripremljena, sa zahtjevnim tehničkim dijelovima, skokom kao i mnogim drugim otežavajućim faktorima koji su trku učinili teškom ali i veoma atraktivnom.

Na Prvenstvu je održano 11 trka, od kojih će se osam bodovati za Premijer ligu BiH, dok su tri vožene u “hobi” kategoriji. Boje Biciklističkog kluba Živinice su branili Salkan Selić, Muamer Brčaninović, Edin Taletović, Armin Okić, Maid Brčaninović i Ramo Ramić. Osim odraslih, takmičio se i podmladak Biciklističkog kluba Živinice: Kiram Brčaninović, Tarik Brčaninović, Harun Taletović i Ahmed Selić koji je sa svojih 5 godina bio ujedno i najmlađi takmičar. Pobjednik u kategoriji elite je Ivan Širić iz Žepča, u kategoriji juniora je Ivan Deronja iz Livna, u kategoriji kadeta Siniša Lukić iz Prijedora, dok je u kategoriji žena najbolja bila Lejla Tanović iz Sarajeva.

Živiničani su iz Vlasenice donijeli tri medalje, Edin Taletović zlato, Salkan Selić srebro i Muamer Brčaninović bronzu. Domaćin prvenstva bio je Biciklistički klub “KPL” iz Vlasenice, čiji je predsjednik Željko Lukić rekao da je u organizaciju ovog takmičenja uložen veliki napor, što se i vidjelo jer kompletna staza bila dobro uređena, obilježena, obezbijeđena sva logistika za timove, kao i medicinska pomoć. Takmičenje je u popodnevnim časovima otežavala jaka kiša, pa je bilo i nekoliko padova, ali bez težih posljedica.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više