Biciklistički klub Živinice: Uskoro bike park i državno prvenstvo

Vrijedni članovi Biciklističkog kluba Živinice, nakon uspješnog maratona za Srebrenicu, nastavili su na lokalitetu Rudine izgradnju prvog bike parka na podrucju Tuzlanskog kantona. Bike park će se prostirati na potezu od Rudine pa sve do Priluka, kroz prelijepe šumske puteve od kojih su neki prohodni, a oni koji nisu uskoro će biti uređeni po postojećim svjetskim standardima.

U okviru bike parka Rudine u prvoj fazi će se izgraditi, urediti i markirati preko 100 km brdsko biciklistickih staza, dok će se u okviru druge faze raditi na proširenju ponude, gdje će biti i punktovi za servisiranje bicikla, kao i odmorišne tačke na različitim lokacijama u okviru samog parka.

Promocija bike parka i prve staze koja će biti u potpunosti uređena je 17.jula, kada će se na Rudini održati trka Državnog prvenstva BiH u brdskom biciklizmu, saopšteno je iz Biciklističkog kluba Živinice.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Komentari isključeni.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više