Bingo kralj dobrih cijena i usluga

Najveći trgovački lanac u BiH Bingo putem sredstava informisanja je obavijestio javnost da ima dovoljne količine osnovnih prehrambenih namirnica na zalihama u svojim prodajnim objektima i da će snabdijevanje građana biti uredno. Takođe, napomenuto je da dobavljači uredno snabdijevaju ovaj trgovački lanac sa svim robama. Građani ne treba da stvaraju zalihe roba. Isto tako, pojedincima neče biti dozvoljeno da kupuju veće količine robe i da je preprodaju po znatno većim cijenama.

Sa ovim informacijama Bingo je izašao u javnost obzirirom na agresiju Rusije na Ukrajinu i uvođenje sveobuhvatnih ekonomskih sankcija Rusiji i na osnovu toga, očekivanog poremećaja na svjetskom i domaćem tržištu..

Maram pohvaliti ovu kompaniju koja na ovaj kao i na druge načine vodi računa o svojim kupcima. Redovni sam kupac kod ove kompanije i veoma sam zadovoljan sa njenim uslugama. Posebno bih istako ljubaznost osoblja koje radi u ovoj kompaniji. Veoma je ljubazno i susretljivo prema kupcima. Rado pomaže kupcima pri kupovini, pružajući im informacije o proizvodima i tsl.

Prije neki dan u jednom od prodajnih objekata ove kompanije kupio sam određenu robu. Kada sam kod kuće odlagao tu robu, primjetio sam da je na njoj oštećena amblaža. Nazvao sam njihov broj korisničke službe i obavijestio o ovom osobu koja se javila putem telefona. Veoma ljubazno, ova osoba  me je obavijestila, da odmah odem do njihovog prodajnog objekta i da zamijenim tu robu. Tako sam i uradio. Ljubazno osoblje mi je zamijenilo robu uz izvinjenje.

Tako to rade prave profesinalci, odnonosno kompanije koje su organizovane po savremenim tehnološkim principima.

Suprotno od ovog, veoma negativno iskustvo imam sa preduzećem Omega iz Živinica. Svojevremeno sam kupio TV aparat marke Grundig u ovom preduzeću. Poslije izvjesnog vremena primitio sam da nemam garancuju za ovaj tehnički aparat. Zamolio sam trgovca prodajnog mjesta gdje sam kupio ovaj aparat da mi izdaju garanciju. Obaviješten sam od strane trgovca da će on to proslijediti odgovorajućoj službi i da će ona uraditi potrebnu dokumentaciju za garanciju. Kada sam ponovo došao kod trgovca da uzmem garanciju on me je obavijestio da garancija nije urađena i da je njemu radnik iz nadležne službe rekao da ja treba da se javim direktoru za ovaj dokumenat.Svašta. Nisam se javio direktoru preduzeća Omega za garanciju iz razloga što je to osoba sa kojom se ne može normalno razgovarati, jer njegove osobine su više kočijaške a najmanje, menadžerske.

Tv aparat koji sam kupio u preduzeću Omega do sada se tri puta kvario i za njegovu popravku do sada sam platio 200,00 EUR-a. Na kraju morao sam kupiti novi tv aparat. Obišao sam sve trgovačke radnje pa i radnje preduzeća Omega. Ćudno je to da preduzeće Omega izdaje poslovne prostore drugim kompanijama koji se nalaze tik do njenih  prodajnih mjesta. Kompanije koje unajmljuju ove poslovne prostore, prodaju istu robu kao i preduzeće Omega. Tako u jednom prodajnom objektu preduzeća Omega isti TV aparat je skuplji za 100,00 km od tv aparata koji prodaje kompanija koja je unajmila poslovni prostor od preduzeća Omega i koji se nalazi odmah pored trgovine Omege. Zanimljivo je to što preduzeće Omega samo sebi stvara konkurenciju.

Inače preduzeće Omega je nekad bilo jedno od vodećih preduzeća u BiH. U to vrijeme kompanija Bingo je zaostajala iza preduzeća Omega a danas, Bingo je na nebu a Omega je skoro pod zemljom. Dok se Bingo dalje razvija i zapošljava nove radnike, preduzeće Omega je otpustilo stotinama radnika i jedva životari. Razlozi za ovo su mnogobrojini a jedan od glavnih je, loši kadrovi u ovom preduzeću. Do kog niskog organizacionog i tehnološkog nivoa ovo preduzće je došlo, vidi se po tome, da uposlenici ovog preduzeća, reklamiraju robu i usluge ovog preduzeća na svojim ličnim facebook profilima.

Preduzeće Omega, uglavnom i dalje nekako funkcioniše, zahvaljući temeljima koje su u ovo preduzeće nekad ugradili Niso i Lalo sa svojim saradnicima.

Preporučujem kupcima, da u velikom luku zaobilaze prodajne objekte preduzeća Omega, da im se ne desi ovo što se meni desilo sa ovim preduzećem.

(Selimović Edhem Edo)

 

 

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više