BKC: Održan skup SDA i predstavljen kandidat Asim Aljić

OO SDA Živinice večeras je organizovao veličanstven promotivni skup podrške kandidatu ove političke partije za načelnika općine Živinice Asimu Aljići. Na zboru u prepunoj velikoj sali BKC-a bili su prisutni i dali podršku kandidatu Aljiću potpredsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović, te najviši funkcioneri SDA BiH, Federacije i TK.

Potpredsjednik Povjereništva SDA Živinice dr.Denijal Tulumović je u svom obraćanju na večerašnjem skupu podrške načelniku Aljiću govorio o snažnom jedinstvu u ovoj političkoj partiji, tako da izbor novog načelnika iz SDA ne dolazi u pitanje:

“Povjereništvo SDA Živinica je mnogo učinila da ojača i konsoliduje partijske redove. Na prošlim općim izborima poslali smo snažnu poruku “U jedinstvu je snaga” i to se na oktobarskim izborima i potvrdilo velikim opredjeljenjem građana da povjerenje daju SDA BiH. Međutim, naš veliki izborni rezultat od oktobra prošle godine je nekim našim susjedima zasmetao pa nastoje praviti razdor u našim redovima. Primjer tome je brisanje iz kanidature našeg misnistra poljoprivrede u vladi TK, te nametanjem kandidata za načelnika. Onima koji prihvataju slatkorječivost poručujem da su sami sebe isključili iz najjače državotvorne partije u BIH-iz SDA”, rekao je Tulumović.

Predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona Amir Fazlić je takođe među prvima podržao kanidaturu Asima Aljića za načelnika općine Živinice:

“Znamo zašto do sada nismo imali svog načelnika u Živinicama. To je zato što nismo bili jedinstveni i zato je odavde oktobra prošle godine krenuo slogan “U jedinstvu je snaga”, jer se unazad godinu dana mnogo učinilo na jačanju i jedinstvu SDA Živinica, a posebno ulaskom članova A-SDA u našu politčku partiju. OO SDA Živinica treba da je najjači u TK, što je pokazano i na prošlim općim izborima, te zato vjerujem u sigurnu pobjedu našeg Asima Aljića 22.februara”.

Došlo je vrijeme za intenzivno zapošljavanje

Kandidat za općineskog načelnika Asim Aljić je govorio o potrebi bržeg razvitka Živinica, koje po veličini zauzimaju drugo mjesto u TK, odmah iza Tuzle:

“Naša općina ima oko 60 hiljada stanovnika, 9 hiljada zaposlenih i 13 hiljada nezaposlenih. U vrijeme krize i skormnog budžeta želim kao načelnik obezbjediti uslove za  ekonomska ulaganja na transparentan i efikasan način, te poboljšati uslove života naših građana. Razvoj biznisa i poljoprivrede na žalost stagnira, a tokom prošle godine oko stoinu obrtnika se odjavilo, što još više usložnjava naše teškoće. Zato ćemo raditi na okrupnjavanu RMU Đurđevik i PK Dubrave i tako napraviti jedisntveno preduzeće. Gradićemo uslove za normalan život dostojan građana 21.vijeka, time što ćemo izvršiti toplifikaciju grada iz Termoelektrane Tuzla, kao i ostalu infrastrukturu. Od Bakira Izetbegovića tražim da svojim uticajem spriječi miješanje drugih općinskih odbora u naše odnose, da ne dozvolimo da nam drugi biraju kadrove i tako unose razdor u jedinstvo SDA u cjelini “, rekao je Asim Aljić.

Uz velike ovacije prisutnih za govornicom se pojavio potpredsjednik SDA BiH i čaln Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović:

“I ja se večeras prisjećam kako je upravo iz ove sale krenuo slogan “U jedinstvu je snaga”, nakon kojeg sam očekivao oko 300 hiljada glasova na oktobarskim općin izborima, a bilo je znatno više. Zato ja vjerujem u SDA Živinica i podršku Asimu Aljiću 22.februara.Na nivou BiH pokrećemo prave projekte sa Savezom za promjene iz Republike Srpske. U sporazumu su navedeni programski principi za djelovanje zakonodavne i izvršne vlasti u BiH za mandatni period 2014.-2018. godina. Usaglasili smo stavove oko pitanja koja se tiču stabiliziranja javnih financija, smanjenja javne potrošnje, uspostavljanje mehanizma koordinacije europskih poslova u BiH, realizacije Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma, imenovanja kandidata u državnim organima vlasti i dr. SDA ima kadrove koji ovu zemlju mogu izvući iz socio ekonomske  bijede. Sada je vrijeme za intenzivno zapošljavanje. I Živinice zaslužuju čist zrak, toplifikaciju, uredno vodosnabdijevanje- građani odavno zaslužujju život dostaojan 21.vijeka. A to možemo postići samo sa kadrovima SDA i načelnikom Asimom Aljićem. Asim Aljić treba da ima samo mobilne brojeve premijera vlade TK, premijera FBiH Fadila Novalića, predsjednika Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i mene, i da rješavamo probleme Živinica, na zadovoljstvo svih građana”.

Živinice.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više