BKC: Održan skup SDA i predstavljen kandidat Asim Aljić

OO SDA Živinice večeras je organizovao veličanstven promotivni skup podrške kandidatu ove političke partije za načelnika općine Živinice Asimu Aljići. Na zboru u prepunoj velikoj sali BKC-a bili su prisutni i dali podršku kandidatu Aljiću potpredsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović, te najviši funkcioneri SDA BiH, Federacije i TK.

Potpredsjednik Povjereništva SDA Živinice dr.Denijal Tulumović je u svom obraćanju na večerašnjem skupu podrške načelniku Aljiću govorio o snažnom jedinstvu u ovoj političkoj partiji, tako da izbor novog načelnika iz SDA ne dolazi u pitanje:

“Povjereništvo SDA Živinica je mnogo učinila da ojača i konsoliduje partijske redove. Na prošlim općim izborima poslali smo snažnu poruku “U jedinstvu je snaga” i to se na oktobarskim izborima i potvrdilo velikim opredjeljenjem građana da povjerenje daju SDA BiH. Međutim, naš veliki izborni rezultat od oktobra prošle godine je nekim našim susjedima zasmetao pa nastoje praviti razdor u našim redovima. Primjer tome je brisanje iz kanidature našeg misnistra poljoprivrede u vladi TK, te nametanjem kandidata za načelnika. Onima koji prihvataju slatkorječivost poručujem da su sami sebe isključili iz najjače državotvorne partije u BIH-iz SDA”, rekao je Tulumović.

Predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona Amir Fazlić je takođe među prvima podržao kanidaturu Asima Aljića za načelnika općine Živinice:

“Znamo zašto do sada nismo imali svog načelnika u Živinicama. To je zato što nismo bili jedinstveni i zato je odavde oktobra prošle godine krenuo slogan “U jedinstvu je snaga”, jer se unazad godinu dana mnogo učinilo na jačanju i jedinstvu SDA Živinica, a posebno ulaskom članova A-SDA u našu politčku partiju. OO SDA Živinica treba da je najjači u TK, što je pokazano i na prošlim općim izborima, te zato vjerujem u sigurnu pobjedu našeg Asima Aljića 22.februara”.

Došlo je vrijeme za intenzivno zapošljavanje

Kandidat za općineskog načelnika Asim Aljić je govorio o potrebi bržeg razvitka Živinica, koje po veličini zauzimaju drugo mjesto u TK, odmah iza Tuzle:

“Naša općina ima oko 60 hiljada stanovnika, 9 hiljada zaposlenih i 13 hiljada nezaposlenih. U vrijeme krize i skormnog budžeta želim kao načelnik obezbjediti uslove za  ekonomska ulaganja na transparentan i efikasan način, te poboljšati uslove života naših građana. Razvoj biznisa i poljoprivrede na žalost stagnira, a tokom prošle godine oko stoinu obrtnika se odjavilo, što još više usložnjava naše teškoće. Zato ćemo raditi na okrupnjavanu RMU Đurđevik i PK Dubrave i tako napraviti jedisntveno preduzeće. Gradićemo uslove za normalan život dostojan građana 21.vijeka, time što ćemo izvršiti toplifikaciju grada iz Termoelektrane Tuzla, kao i ostalu infrastrukturu. Od Bakira Izetbegovića tražim da svojim uticajem spriječi miješanje drugih općinskih odbora u naše odnose, da ne dozvolimo da nam drugi biraju kadrove i tako unose razdor u jedinstvo SDA u cjelini “, rekao je Asim Aljić.

Uz velike ovacije prisutnih za govornicom se pojavio potpredsjednik SDA BiH i čaln Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović:

“I ja se večeras prisjećam kako je upravo iz ove sale krenuo slogan “U jedinstvu je snaga”, nakon kojeg sam očekivao oko 300 hiljada glasova na oktobarskim općin izborima, a bilo je znatno više. Zato ja vjerujem u SDA Živinica i podršku Asimu Aljiću 22.februara.Na nivou BiH pokrećemo prave projekte sa Savezom za promjene iz Republike Srpske. U sporazumu su navedeni programski principi za djelovanje zakonodavne i izvršne vlasti u BiH za mandatni period 2014.-2018. godina. Usaglasili smo stavove oko pitanja koja se tiču stabiliziranja javnih financija, smanjenja javne potrošnje, uspostavljanje mehanizma koordinacije europskih poslova u BiH, realizacije Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma, imenovanja kandidata u državnim organima vlasti i dr. SDA ima kadrove koji ovu zemlju mogu izvući iz socio ekonomske  bijede. Sada je vrijeme za intenzivno zapošljavanje. I Živinice zaslužuju čist zrak, toplifikaciju, uredno vodosnabdijevanje- građani odavno zaslužujju život dostaojan 21.vijeka. A to možemo postići samo sa kadrovima SDA i načelnikom Asimom Aljićem. Asim Aljić treba da ima samo mobilne brojeve premijera vlade TK, premijera FBiH Fadila Novalića, predsjednika Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i mene, i da rješavamo probleme Živinica, na zadovoljstvo svih građana”.

Živinice.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više