BKC TK: U subotu, 27. novembra, promocija knjige „Jaka si najljepša“, autorice Sare Sabri

U subotu, 27. novembra, Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona bit će domaćin i organizator promocije knjige „Jaka si najljepša“, autorice Sare Sabri.

Radi se 16. naslovu Sanele Karišik Begović, poznatije kao Sara Sabri, bosanskohercegovačke spisateljice, Novopazarke sa adresom u Sarajevu.

-Ovom knjigom sam sam poželjela da ženama kažem da je lijepo što ulažemo u šminku, lijepu i atraktivnu garderobu, cipelice, torbice i autiće, ali da je najbitnije ulagati u svoju duhovnost, svoje mentalno zdravlje, raditi na svojoj duhovnoj nadogradnji. Tada si jaka, sposobna, divna. Tada voliš sebe i osjećaš da te i drugi jako vole. Tada si ispunjena, zaokružena, sretna. Tada si najljepša – istakla je autorica, nedavno govoreći za medije o ovoj knjizi.

Knjiga „Jaka si najljepša“ iz štampe je izašla u februaru i već je doživjela više izdanja.

Sanela Karišik Begović (Sara Sabri) rođena je 1984. godine u Novom Pazaru. Nakon Gazi Isa-begove medrese, na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru je uporedo studirala diplomatiju i međunarodne odnose, te bosanski i srpski jezik i književnost.

Pored spisateljstva, poznata je i po autorskim tekstovima i emisijama u nekoliko medija.

Promocija će se održati u galerijskom prostoru BKC Tuzlanskog kantona u Tuzlu, u subotu 27.11.2021. sa početkom u 18 sati.

Ulaz je slobodan uz obavezno I strogo pridržavanje važećih higijensko-epidemioloških mjera.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više