BKC TK: Za kraj decembra promocija, koncerti, revija plesa…

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona ove sedmice svojim posjetiteljima nudi pet programa u pet radnih dana.

Sadržajnu sedmicu večeras (ponedjeljak 20.12.) otvara promocija zbirke pjesama “Dodiri duše”, autorice Elvire Pekić Cvolić. Promocija će se održati u Maloj galeriji JU BKC TK sa početkom u 18 sati a promotori su dr.sc. Sead Selimović i književnik Salih Strašević.

HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla u saradnji sa Franjevačkim samostanom “Sv. Petra i Pavla” u Tuzli u utorak 21.12. 2021. godine u BKC TK organizira tradicionalni svečani Božićni koncert, sa početkom u 20 sati.

U okviru koncerta organizatori će ugostiti Matiju Dedića i tri sjajna mlada vokala Lidiju Bajuk, Ammaru Mistrić i Saru Renar. Matija Dedić je hrvatski pijanist, kompozitorj i jedan od najpoznatijih hrvatskih jazz-muzičara. Potiče iz muzičke porodice, sin je Arsena Dedića i Gabi Novak.

Predškolska ustanova “IQ Kutak Montessori” Tuzla u srijedu 22. decembra u Velikoj sali BKC-a organizuje Novogodišnju priredbu za svoje polaznike. Program počinje u 18 sati.

U četvrtak 23. decembra od 17 sati publika će moći uživati u Novogodišnjoj reviji plesa koju priređuje Plesni studio “Sandoval” Tuzla. Kroz program u kojem će učestvovati članovi ovog kluba, bit će prikazano šta su njihovi članovi radili tokom ove godine i najavljene aktivnosti u narednoj godini kada “Sandoval” obilježava dvije decenije uspješnog rada.

Zanimljivu sedmicu u BKC-u Tuzlanskog kantona zatvaraju učenici Osnovne muzičke škole Tuzla sa svojim tradicionalnim Novogodišnjim koncertom koji počinje u 18 sati.

Prrogramsku godinu Bosanski kulturni centar TK završava 28. 12. 2021. godine kada u koprodukciji sa Mješovitim horom “Lege Artis “Tuzla priređuje osmi po redu Novogodišnji koncert na kojem će nastupiti vokalni ansambli, pjevački zborovi, horovi I vokalni solisti iz Bosne i Hercegovine i regije.

Ulaz na sve događaje je slobodan uz pridržavanje svih propisanih higijensko-epidemiloških mjera koje se odnose za boravak u zatvorenim prostorima.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više