BKC Živinice: Počinje drugi festival umjetnosti za djecu

Danas je u foajeu BKC-a Živinice održana press konferencija za medije, na kojoj je predstavljen program Drugog festivala umjetnosti za djecu, Živinice 2019.

Organizatorica kulturno-zabavne djelatnosti Amira Ahmetović upoznala je javnost sa repertoarom festivala, radionicama, te istakla saradnju sa osnovnim školama tokom festivala.

Festivalu umjetnosti značajan doprinos će dati i Gradska biblioteka otvaranjem Dječijeg odjela biblioteke, te promocijama knjiga za djecu, istakla je bibliotekarka Amra Mujezinović.

Direktor BKC-a Elmir Krivalić istakao je značaj manfestacije, te se zahvalio pokroviteljima, Načelniku Samiru Kamenjakoviću i predstavnicima resornih ministarstava TK i FBiH.

Vijest o našem festivalu prenijeli su svi značajniji mediji u našoj zemlji, a s posebnim zadovoljstvom se želimo zahvaliti RTVŽ, RTVTK, BHT, Tuzlarije.net, AVAZ-u, KLIX-u, RSG radiju, FERERAL radiju, KAMELEON radiju, FENA-i, RTV SLON, SREBRENOM radiju, TNT radiju, Živinice čaršija, Živinice.ba, Aktuelno.ba, Nezavisni.ba.

Također se želimo zahvaliti i našim sponzorima Grafo printu i kompaniji SE SARAJKA, ali i svima koji podržavaju naš trud i težnju da pomoću umjetnosti pokušamo stvoriti neke nove, bolje i kulturnije generacije, koje će da cijene suštinske vrijednosti.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više