BKC Živinice-za 7 dana počinje ŽiviFest Živinice 2021

Danas je u prostorijama BKC Živinice održana pres konferencija povodom Internacionalnog teatarskog festivala ŽiviFest Živinice 2021 koji svečano počinje 21 oktobra .

Živinice će po svemu sudeći tih 9 dana koliko će trajati festival biti centar kulturnih dešavanja na ovim prostorima.

Za sedam dana odnsono naredni četvrtak svečano počinje prvi Internacionalni teatarski festival Živifest Živinice 2021 .Sudeći po svemu što je najavljeno u okviru istog naš grad će od četvrtka i tih 9 dana koliko festival traje biti centar kulturnih dešavanja na ovim prostorima obzirom da se radi o prvom inetrnacionalnom festivalu na kojem će učestvovati prfesionalne tetatraske skupine iz nekoliko zemalja iz okruženja i šire istakao je na današnjoj press konferenciji direktor BKC Živinice Mevludin Ferhatović.

Dakle ,svečano otvorenje Festivala je naredni četvrtak odnosno  21 oktobra sa početkom u 19 sati.Karte za predstave se mogu kupiti i u pretprodaji,cijena karti je   8 KM  za jednu ili u paketu od 40 KM  za svih devet predstava . Na  posljednjoj večeri festivala , odnosno svečanom zatvaranju  i noći kada će biti dodijeljenje , nagrade na velikoj sceni odigrat će se predstava” Bosanski špijun” u izvedbi Gradskog pozorišta Živinice i za istu  ulaz će biti slobodan ,istakli  su na današanjoj press konferenciji.

Sabina Kavgić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više