Blokada u Tuzli: Borci i dalje na petlji, još uvijek nema naznaka za ispunjavanje zahtjeva

Kako javljaju reporterske ekipe RTV Slon, dijelom puta koji od tuzlanske raskrsnice Siporeks vodi upravo ka ovoj petlji, prekrivena novim snježnim prekrivačem i dalje je dionica kojom prođe tek poneki automobil. Saobraćaja skoro da i nema, baš kako nema ni naznaka da bi borci uskoro mogli dobiti ispunjenje svojih zahtjeva.

„Ne želimo komentarisati Fadila Novalića, niti Bukvarevića, niti Čamparu. Da su bilo šta htjeli uraditi, ne bi nas doveli do ove situacije“ – kazali su reporterskoj ekipi dalje od kamera.

Iako je primjetno nezadovoljstvo boraca izvještavanjem pojedinih medija o njihovim zahtjevima, okupljanju kao i višesatnim protestima, medijima se niko nije želio javno obratiti.

Hladnoću i niske temperature, borci nastoje zanemariti vatrom koju su zapalili na više strana, kao i muzikom kojom žele, kako kažu, „potrošiti koji sat“.

A upravo za “koji sat” ovi protesti dobit će i epitet “višednevnih” budući da borci, kažu, ne planiraju nigdje dok se zahtjevi ne počnu ispunjavati. (rtvslon.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više