Boračke organizacije TK pozdravile usvajanje izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda

Koordinacija boračkih saveza i organizacija Tuzlanskog kantona pozdravila je usvajanje izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH i smatra “da su one opravdane, realne i korektne, što pokazuje i broj zastupnika koji je glasao za takve izmjene”.

– Smatramo da je to smjer kojim treba ići i omogućiti pravedniju raspodjelu javnih prihoda, te ravnomjeran regionalni ekonomski razvoj na prostoru cijele Federacije BiH kako bi se popravili životni uslovi koji su dosta lošiji u nekim oblastima naše države, a time i stanovnici svih kantona imali približno isti standard i uslove života – navode iz ove koordinacije.

Također smatraju da će te izmjene doprinijeti da pripadnici Armije RBiH imaju približno ista prava.

– Smatramo da borci, branioci države treba da isto vrijede u svim kantonima i na prostoru cijele BiH. Zato pozivamo one koji se protive i negoduju da razumiju da ovakva preraspodjela može imati samo pozitivan pravac jer smo se za takvu, ravnopravnu, državu borili zajedno širom njenih granica. Borci najčasnije armije i pripadnici boračke populacije, kao i u ratu tako i danas, vole glavni grad svoje domovine jer su za njega mnogi dali živote i dijelove tijela, ali isto tako vole i čuvaju svoje granice, bedeme koje moramo pod svaku cijenu čuvati i gradit kao stub i temelj opstanaka države Bosne i Hercegovine – dodaju iz Koordinacije boračkih saveza i organizacija TK.

Od delegata u Domu naroda su zatražili da daju podršku ovako predloženim izmjenama i očekuju da prilikom usvajanja glasaju za takav Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH.

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH na sjednici održanoj u ponedjeljak, 24. januara, saopćeno je iz Koordinacija boračkih saveza i organizacija TK.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više