Boračko udruženje: “DEMOKRATIJA NA PDA NAČIN” !

U cjelosti prenosimo tekst Boračkog udruženja: “OTPOR 1991-1995” ŽIVINICE.

“Dana 08.05.2018.godine u prostorijama BKC Živinice održana je javna tribina stranke zvana  PDA -Pokret demokratske akcije, koja su  nedavno osnovali smijenjeni i iz članstva isključeni funkcioneri i članovi SDA Tuzlanskog kantona. Ništa u tome nije sporno osim činjenice koju želimo da javno podijelimo sa obespravljenim građanima i pripadnicima boračke populacije Živinica i Tk-a.

Vjerovali ili ne na toj tribini suprotno osnovnim načelima i principima demokratije nije bilo dozvoljeno nikome da nešto pita, predloži ili sugeriše. Da je ovo istina govori činjenica da je Predsjednik  boračkog udruženja “OTPOR 1991-1995″ Živinice kao pozvano lice na ovaj skup prije održavanja ove tribine molio organizatore tribine da na istoj ukratko pita neke stvari u smislu šta ova nova partija želi i planira učiniti u oblasti boračko-invalidske zaštite i rješavanja piotanja velikog broja nezaposlenih i nezbrinutih boraca ? Na to pitanje (molbu) je dobio drzak i prijeteći odgovor, da tribina nije organizovana sa ciljem otvaranja pitanja i problema prisutnih i drugih, već isključivo sa sa ciljem promocije stranke i njenog vrhovnog i općinskog rukovodstva.

Posebno zabrinjavajuća je činjenica da je rečeno odnosno zaprijećeno da će svako onaj ko se drzne da bilo šta i pokuša pitati ili progovoriti biti fizički odstranjen, jer je skup po riječima kontaktiranih organizatora obezbjeđem sa velikimk brojem kako pripadnika MUP-a TK tako i pripadnika raznih dobro plaćenih zaštitatrskih agencija.

Nakon svega ovoga moramo se javno pitati jelo ovo demokratija tzv.demokratskih stranaka, i jesmo li zaista na stupnju demokratije u kojoj nije dozvoljeno progovoriti o osnovnim građanskim, boračkim i drugim pravima, kao što su pravo na život, ravnopravno zapošpljavanje i rad i život od rada, te pitanjima ravnopravnosti građana pred Ustavom i zakonima BiH za koju smo se borili, ginuli te dali živote i dijelove svoga tijela sa posledicama i traumama koje ćemo nositi do kraja naših života.

I na kraju poručujemo neka je na čast svima onima koji promovišu demokratiju na način da istu guše na svakom koraku i na najgrublji mogući način!” –  Boračko udruženje: “OTPOR 1991-1995” ŽIVINICE

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više