British Council Bosna i Hercegovina poziva producente u kreativnim industrijama na besplatnu internetsku obuku

British Council Bosna i Hercegovina objavljuje javni konkurs za učešće u programu Creative Producers. Kandidati iz zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija) mogu slati svoje prijave do 22. novembra 2021. godine. Na učešće u Programu biće pozvano ukupno 20 producenata iz navedenih zemalja Zapadnog Balkana.

Ovaj dvosedmični Program osmišljen je s ciljem razvoja profesije producenta u kreativnim industrijama, kao i dobre umjetničke prakse u svim uključenim zemljama i u Velikoj Britaniji. British Council želi nove producente podržati u osposobljavanju za rad u kreativnim industrijama, te ohrabriti umjetničko eksperimentisanje i rad u različitim formama umjetnosti.

Učesnici Programa će steći vještine osmišljavanja ideje za projekte u kreativnim industrijama i naučiti kako da svoju ideju efikasnije prenesu ciljnoj publici i svim učesnicima projekta. Razumjeće i šta sve treba razmatrati u smislu konkretnih rezultata: gdje će se, kada i kako projekat realizovati. Najbolje projektne ideje dobiće finansijsku podršku i mentorstvo.

Moderator Programa je Curated Place, britanska agencija za produkciju u kreativnim industrijama. Ova agencija se rukovodi prvenstveno umjetničkim kriterijima, a specijalizovala se za međunarodne javne programe, javne instalacije velikih razmjera, originalne narudžbe, profesionalni razvoj umjetnika, muzičku strategiju, organizaciju događaja i održive produkcije.

Svi zainteresovani za učešće u Programu trebaju popuniti prijavni formular dostupan na internetskoj stranici British Councila, te prijavu podnijeti najkasnije 22. novembra 2021. godine do 23:59 po srednjoevropskom vremenu. Imena izabranih kandidata biće objavljena 6. decembra 2021. godine.

Kontakt za sve informacije i medijske upite: Stefan Jokanović na [email protected]

 

Dodatne informacije

British Council je međunarodna organizacija Velike Britanije posvećena kulturnim odnosima i obrazovnim mogućnostima. Doprinosimo stvaranju atmosfere pogodne za izgradnju saradnje, kao i jačanju međusobnog razumijevanja između Velike Britanije i drugih zemalja. Nastojimo da razvoju Velike Britanije i drugih zemalja damo pozitivan doprinos i da otvaranjem mogućnosti, umrežavanjem i izgradnjom povjerenja unesemo pozitivne promjene u živote ljudi. U preko 100 zemalja širom sveta djelujemo u oblastima umjetnosti i kulture, engleskog jezika, obrazovanja i razvoja civilnog društva. Kroz događanja u našoj organizaciji svake godine dosegnemo do preko 20 miliona ljudi, a putem internetskih kanala i medija do preko 500 miliona ljudi.

British Council povezuje zemlje Zapadnog Balkana s uspješnim britanskim modelima kreativnih industrija i podržava pojedince i institucije u razvoju preduzetničke kulturne ponude. Kroz umjetničke projekte British Council godišnje sarađuje s preko 7.000 profesionalaca i lidera na polju umjetnosti i kulture, doseže do žive publike od 350.000 ljudi, te još 1,5 miliona preko Interneta i putem tradicionalnih medija.

Curated Place je agencija za produkciju u kreativnim industrijama koja se prvenstveno rukovodi umjetničkim kriterijima, a specijalizovala se za međunarodne javne programe, javne instalacije velikih razmjera, originalne narudžbe, profesionalni razvoj umjetnika, muzičku strategiju, organizaciju događaja i održive produkcije. Agencija planira, razvija, isporučuje, upravlja i plasira na tržište značajne umjetničke i muzičke narudžbe, festivale, izložbe i događaje u kojima obrazovanje i široki obuhvat publike objedinjuje s visokokvalitetnom kreativnom realizacijom. Agencija se fokusira na realizaciju djela / radova izvan tradicionalnih prostora, koristeći kulturu kao ekonomski i društveni pokretač – maksimizirajući učinak kreativne prakse i tehnologija da bi od prostora stvorila mjesto i osigurala dugoročan angažman publike. Agencija Curated Place uspješno je realizovala projekte širom Velike Britanije, nordijskih zemalja i ostatka Evrope, radeći uporedo s (opštinskim, komercijalnim i vladinim) agencijama i zajednicama u kojima realizuje radove.

 

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više