Buzar i Johnson razgovarali o ilegalnim migracijama

Zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima Mirsad Buzar primio je danas u radnu posjetu delegaciju Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva domovinske sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država, predvođenu prvom zamjenicom koordinatora Biroa za borbu protiv terorizma, Hillary Batjer Johnson.

Na sastanku su zamjenik Buzar i pomoćnik direktora Grenko Arapović upoznali prisutne sa trenutnom migrantskom situacijom u Bosni i Hercegovini, aktuelnostima u radu Službe, te se osvrnuli na rezultate koje je Služba do sada postigla u suprotstavljanju iregularnim migracijama, kao i sigurnosnim rizicima i prijetnjama koje takva kretanja prate, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Naglasili su dobru saradnju Službe sa policijskim i sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini, posebno u dijelu razmjene informacija i preduzimanja zajedničkih aktivnosti. Zamjenik Buzar je ukazao i na važnost održavanja kontinuiranih specijalističkih obuka inspektora za strance, te potrebu jačanja kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Službe.

Johnson je istakla značaj zajedničkog pristupa i saradnje u borbi protiv terorizma, te potrebu stvaranja što boljih zakonskih i institucionalnih preduslova za efikasnije suprotstavljanje svim oblicima sigurnosnih rizika i prijetnji.

Zamjenik Buzar je zahvalio na podršci koju Službi pruža američka administracija, te su obje strane izrazile spremnost za unapređenje saradnje u svim njenim aspektima.

RTV Slon/Fena

The post Buzar i Johnson razgovarali o ilegalnim migracijama appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više