Cabaret “Splićanke” u Tuzlu i Bosanski kulturni centar TK stiže 25. februara

Kabare Splićanke je omnibus od pet ispovjednih priča Splićanki ispričanih u maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom tačkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića.

Predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije u kojima će se mnogi prepoznati.

-Pozivamo vas da se pridružite našim heroinama, poslušate njihove priče, prepustite se pjesmi i plesu. Ostavite na trenutak mučne teme i pogledajte stvarnost kroz suze…od smijeha. Vrhunska zabava je zajamčena – poručuju iz Gradskog kazališta mladih Split, koji dolaze na mini turneju po Bosni I Hercegovini.

Autor i reditelj: Ivan Leo Lemo, igraju: Lidija Florijan, Nada Kovačević, Ana Gruica, Mia Vladović i Aneta Matulić, kostimograf: Marko Marosiuk, producent: Gradsko kazalište mladih, Split, koreograf: Leo Mujić, kompozitor: Zvonimir Dusper.

Predstava će od 23. do 26. februara 2023. godine gostovati u četiri bh. grada, a u BKC Tuzla stiže 25. februara u 20.00 sati. Cijena ulaznice je 20,00 KM, a mogu se kupiti svaki radni dan u Marketing službi BKC TK Tuzla od 8.00 do 15.00 sati. Dodatne informacije na telefon: 035 311 070 i e-mail adresu: [email protected] /  Prodaja ulaznica i u sistemu kupikartu.ba, te na štandu “Sejo i Vili” na korzu u Tuzli.

The post Cabaret “Splićanke” u Tuzlu i Bosanski kulturni centar TK stiže 25. februara appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više