Carlsberg BH obnavlja četiri nova košarkaška terena u Tuzli

Kompanija Carlsberg BH u saradnji sa OKK Sloboda, a uz podršku Grada Tuzle, nastavlja akciju obnove košarkaških terena u Tuzli, sa ciljem da svim ljubiteljima ovog sporta osigura što više košarkaških igrališta i što bolje uslove igre.

Projekat „Za više košarke“, pokrenut prije nekoliko godina, rezultirao je obnovom kultnog basket terena Krug u tuzlanskom naselju Slatina, na kojem su stasale mnoge generacije košarkaša ovoga grada. Novi, još ambicizniji cilj je, obnova četiri košarkaška terena u gradu.

„Prije četiri godine smo obnovili kultni teren na kojem su mnogi poznati bh. košarkaši iz Tuzle, a bilo ih je puno, napravili svoje prve korake. Uz podršku Grada Tuzla, gradonačelnika Jasmina Imamovića i OKK Sloboda, sada ćemo obnoviti četiri nova, također vrlo popularna gradska terena: Grbavica, Slatina kavez, teren kod nove Opštine i teren preko puta Pivnice. Pozivam i sve građane da nas podrže, budu odgovorni i ne bacaju čepove, već da ih ubace u veliku Pan bocu smještenu na Trgu slobode“, izjavio je Amir Tobudić i dodao kako će se u okviru ovog projekta ponovo osvježiti i košarkaški teren Krug na Slatini.

„Velika košarkaška imena nastaju na školskim i kvartovskim igralištima. Na kvartovskom igralištu na Slatini da znaju igrati košarku otkrila su velika imena: Damir Mulaomerović, Damir Mršić, Jasmin Hukić i ko zna koliko još košarkaša. Zato je važno što su opet odabrani tereni koji nikada nisu prazni, na kojima su svakodnevno prisutni neki novi klinci. Dobro je da dobiju bolji ambijent i bolje uslove, priliku da otkriju svoj talenat i ljubav prema košarci, a da naš OKK Sloboda otkrije te nove talente“, poručio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Podršku razvoju košarke u Tuzli, osim pokretanjem projekta Za više košarke, Carlsberg BH pružio je i obnovom godišnjeg sponzorskog ugovora o saradnji sa OKK Sloboda, kojim se ova kompanija obavezala da će i u predstojećoj sezoni  podržati različite sportske aktivnosti Slobode.

„Mi kao klub nastojimo da obezbjedimo što više sredstva kako bi mladi košarkaši OKK Sloboda Tuzla mogli da učestvuju na prvenstvima BiH i na međunarodnim turnirima koji se održavaju u svim kategorijama, i zato nam ovaj poticaj od kompanije Carlsberg BH puno znači. Više puta pokazali su društvenu odgovornost prema našoj lokalnoj zajednici, a ponovnim pokretanjem projekta „Za više košarke“ zajedno želimo omasoviti košarku kao sport, staviti na raspolaganje mladim naraštajima grada obnovljene terene, što će, nadamo se, pomoći da se pojave novi talenti i budu dio sistema OKK Sloboda“, dodao je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Podršku ovoj društveno odgovornoj akciji mogu pružiti svi građani Tuzle. Potrebno je u veliku Pan bocu, postavljenu na Trgu slobode, kod bivšeg kina Centar, u što kraćem vremenskom roku, ubaciti 100.000 metalnih čepova sa Carlsberg proizvoda, a u igri su svi proizvodi iz asortimana. Nakon što displej na ekranu prikaže željeni broj – 100.000 – kreće se u obnovu košarkaških terena.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više