Četiri uspješna mandata Fehima Taletovića

Među vijećnicima u Gradskom vijeću Živinice Fehim Taletović je među najčešće biranim predstavnicima, kojemu građani daju punu podršku.Odakle toliko povjerenje saznajemo u razgovoru sa vijećnikom Fehimom Taletovićem:

“Bio sam prvi puta izabran u tada Općinsko vijeće Živinice 2000.godine i od tada sam biran 4 puta , kao i na ovim posljednjim izborima, kada sam ponovo postao vijećnik, ovoga puta Gradskog vijeća Živinice.Od broja glasova koje dobijem oko 50 odsto je od građana Mjesne zajednice Gornja Višća, gdje je inače živim.

To je sigurno zato što građani najbolje prepoznaju ko se bori za njihove interese!?Bitno je za istaći da sam pokrenuo pitanje uklanjanja deponije otpada koja je decenijama zagađivala okolinu našeg prostora, pa i šire, te smo upornim djelovanjem uspjeli sanirati pomenutu deponiju, koja više ne postoji.

Samo ako podsjetim da od te 2-hiljadite godine, kada sam prvi puta izabran za vijećnika, nije bilo ni kvadratnog metra asfalta, a sada je asfaltirano 95 odsto putne mreže do sela i zaseoka.

Obezbjeđena je i pitka voda iz bušotina za 200 domaćinstava, te vodovod Beširovići, Ćenda, Odorovići i Mahala. Obezbjeđena je hlorna stanica za ispravnost vode za piće.Urađene su dvije ambulante u Kupjerusima i Kažlju, zatim smo dobili dva sportska poligona, asfaltni put ispred džamije i ambulante.Izvršili smo zamjenu stolarije i komplet uređenje prostorija Mjesne zajednice GV, a takođe postavili i novi namještaj u kancelarije”.

Reklo bi se da više nema šta da se radi na području MZ G.Višća!Da li je to tako?

“Sigurno da nije.Uvijek može biti bolje.Zahvaljujući angažmanu za koncesiona sredstva, da se ulažu u ona područja gdje nastaju, a to je područje, uz ostale i MZ G.Višća, gdje djeluje RMU Đurđevik i Šumarstvo Sprečko, stekli smo pravo da dobijemo sredstva za našu infrastrukturu i gradnju boljih uslova za život građana.Tim koncesionim sredstvima 14 mjesnih zajednica Grada Živinice steklo je pravo na njihovo korištenje.

Ovih dana smo postigli sporazum o saniranju nedavno oštećenog puta Požar, Beširovići i Jahići.Rješenje iznalazimo u saradnji sa RMU Đurđevik i Željeznicama Federacije BiH, uz podršku gradonačelnika i posebno građana ovog dijela Grada Živinice, na čemu im se zahvaljujem, a koji su ispoljili strpljenje u pogledu pravilnog rješenja ove putne komunikacije”.

Fehim Taletvoić je penzioner, cio radni vijek proveo je u RMU Banovići.Uz ostalo, ono na čemu će raditi u narednom periodu jeste podrška boračkoj populaciji, a evo i zašto:

“Znam kako sam se proveo i kako sam na svojoj”kože”osjetio nepravdu.Penzionisan sam bez da mi je ponuđeno biranje- da li da mi se uračunaju 4 godine boračkog staža kao pripadnika Armije BiH ili da radim još 4 godine?Uputili su me u penziju bez pitanja i mogućnosti da biram, a epilog sudski koji sam poveo trajao je punih 11 godina.Zar je to ono zašto smo se borili, da nam određuju sudbinu bez mogućnosti izbora, što je suprotno zakonskim propisima i da zlo bude veće još sam izgubio taj sudski spor.Zato ću uvijek biti uz boračku populaciju, koja ne zaslužuju ovo što se dešava i čiji smo česti svjedoci raznim nepravdama”.

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Gradskog vijeća Živinice Fehimu Taletoviću, kao najstarijem vijećniku, odato je poštovanje, tako što je bio predsjedavajući na toj prvoj sjednici.

“Predsjedavao sam do izbora novog predsjedavajućeg.Još nismo izabrali novog predsjedavajućeg, malo nam se to odužilo, ali se nadam da ćemo to uskoro razriješiti i da će GV moći raditi u punom kapacitetu.Na konstituirajućoj sjednici važno je istaći da smo usvojili Odluku o privremenom finasiranju korisnika budžetskih sredstava i drugih obaveza, te dali mišljenje o gradnji novog puta od Šićkog Broda do Đurđevika”.

Osim što je 4 mandata član Gradskog vijeća Živinice Fehim Taletoviće je predsjednik MZ Gornja višća bio punih 23 godine, od 1993.do 2016.godine.Pred njim je još mnogo obaveza i želje da što više doprinese razvoju MZ G.Višća, ali i Grada Živinice./Š.Gadžo/

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više