CIK BiH: Poziv biračima koji glasaju putem pošte da odmah obave glasanje po prijemu glasačkog paketa

Na Općim izborima u Bosni i Hercegovini zakazanim za nedjelju, 02. oktobra za glasanje putem pošte je registrirano 63.264 birača.

Do sada je Centralna izborna komisija BiH iz poštanskog pretinca preuzela 33.303 koverte birača koji glasaju putem pošte.

Centralna izborna komisija BiH poziva birače koji glasaju putem pošte da glasaju odmah po prijemu glasačkog paketa a najkasnije do 02.10.2022. godine do 19:00 sati, odnosno da datum na poštanskom pečatu slanja bude najkasnije 02. oktobar, dan izbora u Bosni i Hercegovini.

Centralna izborna komisija BiH će koverte birača koji glasaju putem pošte primati pet dana nakon dana izbora, odnosno do ponoći 07.10.2022. godine, zato je jako VAŽNO da birač odmah po prijemu glasačkog paketa glasa, da bi povratna koverta blagovremeno bila u poštanskom pretincu Centralne izborne komisije BiH.

Glasovi birača koji glasaju putem pošte broje se nakon verifikacije u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

The post CIK BiH: Poziv biračima koji glasaju putem pošte da odmah obave glasanje po prijemu glasačkog paketa appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više