Cirkus živiničke Civilne zaštite: Dok svi bruje o zagađenom zraku, oni o poplavama!

Nakon epizode pripravnosti koja je na snazi bila proteklih nekoliko dana, danas je usljed prekomjerno zagađenog zraka na području općine Živinice proglašena EPIZODA UZBUNE.

Epizodu uzbune na području  naše općine proglasilo je Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Tuzlanskog kantona (TK), a na osnovu podataka dobivenih sa sistema za praćenje kvaliteta zraka, odnosno sa fiksne stanice koja pokazuju povećanje koncentracije zagađujuće materije sumpordioksida.

Služba civilne zaštite Općine Živinice po ovom pitanju se oglušila. Dok resorno ministarstvo i mediji “bruje” o zagađenom zraku u Tuzlankom kantonu, Služba civilne zaštite Živinice na čijem čelu je Enver Jukić oglasila se o poplavama. Toliko o ažurnosti i brizi za građane.

Danas, da bi opravdali svoj “nerad” i uredno primljene plaće, Služba je uputila obavještenje građanima da porast dnevnih temparatura i kišne padavine koje se očekuju i u narednim danima, mogu izazvati naglo topljenje snijega što će, kao posljedicu, povećati nivo vode u koritima rijeka “Gostelja”,”Oskova” i “Spreča” i drugih vodotoka na području Općine.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više