Članovi Kolegija oba doma PSBiH sutra s Palmerom i Eichhorst

Sastanak članova kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH s direktoricom za zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst i specijalnim izaslanikom SAD za izbornu reformu Matthewom Palmerom bit će održan sutra ujutro u Sarajevu.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Mostaru izjavio da pregovori bh. dužnosnika s američkim diplomatom Palmerom i europskom dužnosnicom Eichorst kreću od srijede ujutro i trajat će nekoliko dana.

– Ujutro imamo zajednički kolegij s Palmerom i Eichorst. Još jedan dan ćemo boraviti u Sarajevu, a onda ćemo se izmjestiti na drugu lokaciju, vjerujem na jugu Bosne i Hercegovine gdje bi trebali okončati pregovore – naveo je Čović.

Ponovio je da je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, kada su u pitanju Predsjedništvo BiH i Domovi naroda, zadnja crta Hrvatskom narodnom saboru BiH.

– A kroz pregovore ćemo vidjeti mogu li neke stvari biti drugačije. To je strateški interes hrvatskog naroda, ali time čuvamo i Bosnu i Hercegovinu – smatra on.

Vjerujemo, dodao je, da prijedlog HNS-a i HDZ-a u potpunosti provodi sve presude Suda za ljudska prava, ali i Ustavnog suda BiH.

(RTV Slon/Fena)

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više