Članovi Narodnog pozorišta iz Kikinde posjetili Gradsku upravu Živinice

Narodno pozorište Kikinda, pozorišni komad „Kovači“ pripremali su u vrijeme izbijanja pandemije koronavirusa i suspenzije kulturnih događaja. „Kovači“ u prvi plan stavljaju dijalog, daju prostora glumcu da se u potpunosti iskaže, postiče na razmišljanje o najdubljim ljudskim emocijama. Govori o tri kovača koja su se tokom Drugog svjetskog rata zatekla u kovačnici svog nepoznatog kolege koga su ratne okolnosti odvele u tuđu kovačnicu, u tuđu kuću i kod tuđe žene. Odatle su se izrodila tri sina, ali ni jedan nije bio dijete svog oca i ni jedan nije nacionalnosti u duhu koje je odrastao. Dio tima narodnog pozorišta iz Kikinde danas je bio gost kod gradonačelnika Samira Kamenjakovića, te su razgovarali na mnogobrojne teme.

Umjetnički rukovodilac Bosansko kulturnog centra Živinice Elmir Krivalić oduševljen je rekcijama publike na predstave koje imaju priliku pogledati svako večer u sklopu festivala „Živi-fest“ ali i impresijama koje gosti Živinica nose sa sobom iz našeg grada.

Međunarodni teatarski festival „Živi-fest“ u naš grad privlači veliki broj postjetitelja. Svoju predstavu igrali su gosti iz Srbije, a u srijedu živiničkoj publici predstavit će se i pozorište iz Češke Republike. Upravo veliki broj gostiju koji će sa sobom ponijeti lijepu priču iz našeg grada jedan je od poenti živiničkog festivala.

Živi-fest trajat će do petka kada je svečano zatvaranje festivala i kada će biti dodjeljene nagrade najboljima. Festival će se zatvoriti predstavom „Bosanski špijun“.

Mehmed Smajlović


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više