Čović i Reilly razgovarali o političkoj situaciji, reformama i predstojećim izborima

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Dragan Čović primio je danas u Sarajevu u nastupni posjet veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Juliana Reillya, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, aktualnoj političkoj situaciji kao i reformama i predstojećim izborima.

U svjetlu političke situacije, Čović je brifirao o naporima koji se snažno ulažu za stabilizaciju unutarnjih prilika, te nužnosti izborne reforme kojom bi se implementirale sve presude, kako međunarodnih, tako i domaćih sudova čime bi se uklonile postojeće nejednakosti i diskriminacije u izbornom procesu.

Također, Čović je naglasio i kako je preznačajno omogućiti implementaciju izbornih rezultata u što kraćem roku nakon održavanja listopadskih Općih izbora.

Izrazio je i očekivanje da međunarodni partneri iskažu punu podršku tom procesu, ističući kako jednakopravnost tri konstitutivna naroda u BiH kao i svih njenih ostalih žitelja mora biti praktično demonstrirana u političkoj zastupljenosti na svim razinama vlasti.

Dužnosnici su razgovarali i o euroatlantskim integracijama i preostalim reformama koje Bosna i Hercegovina mora ispuniti na tom putu.

Čović je još jednom istaknuo čvrstu i nedvojbenu opredjeljenost hrvatskih predstavnika u tom procesu, naglašavajući kako euroatlantski put nema alternativu – saopćeno je iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda PSBiH Dragana Čovića, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

The post Čović i Reilly razgovarali o političkoj situaciji, reformama i predstojećim izborima appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više