Crveni križ Federacije BiH: Podijeljeno 2.760 paketa hrane i higijene i 830 vitaminskih setova

Crveni križ Federacije BiH, u skladu sa svojom misijom i mandatom, podijelio je 2.760 paketa hrane i higijene.

Paketi su podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu Federacije BiH, a osigurani su iz sredstava Federalnog ministarstva rada i socijalne politike te vlastitih sredstava.

  • Crveni križ građanima u potrebi pomaže tokom cijele godine što kroz podjelu paketa hrane i higijene to kroz javne kuhinje. Činjenica je da bismo svi trebali biti svjesni ovog društvenog problema te s tim u vezi i djelovati – poručio je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Također, osigurano je 830 vitaminskih setova za  starije i socijalno ugrožene osobe starije od 65 godina.

„Set za očuvanje zdravlja građana tokom pandemije COVID-19“ sadrži Vitamin D, Vitamin C, Selen, sredstvo za dezinfekciju ruku i higijenske maske.

Sredstva za ove setove osigurana su kroz projekat sa LDS Charities (Church of Jesus Christ of Latter-day Saints) s kojim Crveni križ FBiH sarađuje dugi niz godina.

Treba istaći da je podijeljena značajna količina odjeće, koja je donacija Bavarskog i Italijanskog Crvenog križa te higijenski paketi i garderoba Crvenog polumjeseca Turske.

Inače, svi paketi hrane i higijene, kao i odjeća distribuirani su preko lokalnih organizacija Crvenog križa, prema njihovoj bazi podataka socijalno ugroženih porodica.

Crveni križ Federacije BiH će i dalje, u skladu sa svojom misijom i mandatom, nastaviti pomagati stanovništvu u potrebi.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više