Crveni križ grada Živinice organizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Crveni križ grada Živinice u saradnji sa Poluklinikom za transfuziologiju Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla danas je organizovao redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je održana u prostorijama Crvenog križa grada Živinice.

Kako bi se osigurala kvalitetna, sigurna i dostupna krv za osobe kojima je potrebna mladi iz Crvenog križa grada Živinice danas su organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Zbog pandemije koronavirusa rezerve krvi na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla su minimalne stoga je ovaj period važan da doniranjem krvi pomognemo sugrađanima koji su u nevolji.  Darivanjem krvi darujemo život, a krv može dati svaka zdrava osoba između 18 i 65 godina. Veoma je bitno podizanje svijesti o važnosti darivanja krvi naročito mladih osoba u ovom periodu kada je veliki broj ograničenja zbog mjera koje je donijela pandemija koronavirusa pred osobama koje žele darovati krv

Danas je veliki broj mladih posjetio prostorije Crvenog križa grada Živinice te su svojim humanim činom nekome pomogli u borbi za život i zdravlje. I današnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi pokazala je da se živiničani uvijek rado odazivaju ovakvim i sličnim aktivnostima u kojima mogu pomoći drugima.

U današnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa grada Živinica krv je doniralo nešto više od 40 osoba.

Mehmed Smajlović


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više