Crveni križ grada Živinice u sali MSŠ Živinice pripremio prinudni izolatoriji

Pored toga preuzeta je donacija od udruženja iz Nizozemseke u vidu zaštitnih maski za osoblje i volontere, medicinskog materijala i lopatastih nosila.

Crveni križ grada Živinice je u fiskulturnoj sali MSŠ Živinice pripremio prinudni izolatoriji u kojem bi bile smještene osobe koje bi bile pozitivne na COVID – 19. Postavljeno je i namješteno 65 kreveta u sali, dok je u pomoćnom dijelu postavljeno 5 koji su namjenjeni za pacijente sa teškom kliničkom slikom.

Ukupno je postavljeno 70 kreveta, a iste je obezbijedio Grad Živinice.
Putem našeg CALL centra iskoordinisano je preko 50 poziva sa predsjednicima Mjesnih zajednica i prijavljenih udruženja.

Mobilni tim je na području gradskih i prigradskih naselja odradio sljedeće aktivnosti:

  • Uručena su 3 paketa humanitarne pomoći za socijalno ugrožene građane, a koji uključuju prehrambene artikle, higijenska sredstva, te voće i povrće.
  • Izvršena je kupovina lijekova za 3 osobe
  • Odlazak do banke/plaćanje računa za 2 osobe, njih 10
  • Uručivanje zaštitnih maski za starije osobe
CK izolatorij MSŠ Živinice
Fiskulturna sala MSŠ Živinice

Pored toga preuzeta je donacija od udruženja iz Nizozemske u vidu zaštitnih maski za osoblje i volontere, medicinskog materijala i lopatastih nosila, od strane Humanitarne organizacije “Bolji život”, a koje su uručile gospođe Selvedina Mašić Gušić, Julihette Bakkeren i Sanela Dugić Alatović. Ovim putem im se zahvaljujemo na donaciji.
U službi humanosti!

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više