Cvijanović razgovarala u New Yorku s direktorom Organizacije UN-a za hranu i poljoprivredu

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović sastala se danas u New Yorku s direktorom Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu Kju Dongjuom, saopćeno je iz Predsjendištva BiH.

Razgovarano je o aktivnostima i tekućim projektima koje ova organizacija provodi u BiH, a koji su usmjereni ka većoj proizvodnji, boljoj prehrani i zaštiti životne sredine.

Sagovornici su ocijenili da je saradnja sa nadležnim institucijama u BiH veoma dobra, izrazivši opredijeljenost za dodatno produbljivanje odnosa.

Cvijanović je ukazala na potrebu unapređenja i modernizacije poljoprivredne proizvodnje uz primjenu savremenih ekoloških standarda i inovacija u ovoj oblasti.

Upoznala je sagovornika da nadležne institucije intenzivno rade na usaglašavanju zakonske regulative u oblasti organske proizvodnje s pravnim okvirom EU, s ciljem pune implementacije Zelene agende u BiH.

RTV Slon/Fena

The post Cvijanović razgovarala u New Yorku s direktorom Organizacije UN-a za hranu i poljoprivredu appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više