Danas dženaza i ukop dr. Davuda Zahirovića

Danas će u Gračanici poslije podne namaza (12:15 sati) ispred Šarene džamije biti klanjana dženaza za dr. Davuda Zahirovića, a ukop će se obaviti u haremu džamije u Trnovcima poslije ikindije namaza (14:10 sati).

Podsjetit ćemo, da je dr. Zahirović preminuo u ponedjeljak od posljedica srčanog udara u 63. godini. Bio je vlasnik kompanije „Zada“, ljekar stomatolog i privrednik a rođen je 03.03.1959. godine u Gračanici.

U rodnom gradu završava srednju školu a Fakultet stomatologije 1985. godine u Sarajevu. Nakon završenog fakulteta, specijalizirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio i postdiplomski studij.

U periodu 1985.-1989. godina radio je u Domu zdravlja Gračanica, a 1990. godine otvara privatnu stomatološku ordinaciju. Nakon ordinacije, otvara i veleprodaju lijekova i niz apoteka, a 2008. godine i fabriku lijekova „Zada“.

Bio je član Medžlisa Islamske zajednice Gračanica, te član Sabora Islamske zajednice. Također, bio je i vijećnik u OV Gračanica. U njegovoj biografiji je zapisano da je bio i veliki dobrotvor koji je stipendirao studente, opremio pedijatrijsko odjeljenje u Općoj bolnici „Dr, Mustafa Beganović“ Gračanica, te da je bio redovan donator u izgradnji vjerskih, obrazovnih i zdravstvenih objekata diljem Bosne i Hercegovine.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više