Danas je Crveni križ grada Živinice bio u punom angažmanu

Uklonjen je privremeni trijažni šator koji se nalazio ispred Službe hitne medicinske pomoći i zamjenjen savremenim kontejnerom koji će u narednom periodu služiti JZU Domu zdravlja Živinice.

Pored kontejnera je postavljen pomoćni trijažni šator koji će biti na raspolaganju ukoliko dođe do povećanog protoka pacijenata.

Dostavljeni su paketi hrane i higijene za stanare zgrade koja je stavljena u izolaciju zbog moguće zaraze virusom. (njih 15)

Naš CALL centar je bio u cjelodnevnoj funkciji i upućeno je 100 poziva koji su koordinisani sa predsjednicima Mjesnih zajednica

Drugi dio Mobilnog tima uradio je sljedeće usluge:

  • Plaćanje računa za 2 osobe
  • Kupovina lijekova za 5 osoba
  • Kupovina osnovjih životnih potrepština za 3 osobe
  • Uručivanje 1 paketa humanitarne pomoći

Danas smo zaprimili još jednu donaciju zaštitnih maski koje je donirao d.o.o. Dezen, te donaciju 20 zaštitnih vizira koje su nam donirali studenti Mašinskog fakulteta u Tuzli. Ovim putem se svima zahvaljujemo na donaciji i na pomoći koju daju u ovakvim situacijama, ističu iz Crvenog križa grada Živinice.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
2 Komentara
  1. Bilbo piše

    Bravo 👏

  2. bosna piše

    Samo jos da su ovaj savremeni kontejner postavili ispravno, naopako ga okrenuli prozori su trebali biti okrenuti prema hitnoj, al et u svakom slucaju pohvale.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više