Danas je Crveni križ grada Živinice bio u punom angažmanu

Uklonjen je privremeni trijažni šator koji se nalazio ispred Službe hitne medicinske pomoći i zamjenjen savremenim kontejnerom koji će u narednom periodu služiti JZU Domu zdravlja Živinice.

Pored kontejnera je postavljen pomoćni trijažni šator koji će biti na raspolaganju ukoliko dođe do povećanog protoka pacijenata.

Dostavljeni su paketi hrane i higijene za stanare zgrade koja je stavljena u izolaciju zbog moguće zaraze virusom. (njih 15)

Naš CALL centar je bio u cjelodnevnoj funkciji i upućeno je 100 poziva koji su koordinisani sa predsjednicima Mjesnih zajednica

Drugi dio Mobilnog tima uradio je sljedeće usluge:

  • Plaćanje računa za 2 osobe
  • Kupovina lijekova za 5 osoba
  • Kupovina osnovjih životnih potrepština za 3 osobe
  • Uručivanje 1 paketa humanitarne pomoći

Danas smo zaprimili još jednu donaciju zaštitnih maski koje je donirao d.o.o. Dezen, te donaciju 20 zaštitnih vizira koje su nam donirali studenti Mašinskog fakulteta u Tuzli. Ovim putem se svima zahvaljujemo na donaciji i na pomoći koju daju u ovakvim situacijama, ističu iz Crvenog križa grada Živinice.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više