Danas konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma  PFBiH i PSBiH  

Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH bit će održana danas, a na dnevnom redu, između ostalog, je verifikacija mandata zastupnika, te davanje svečane izjave.Za konstituirajuću sjednicu predložen je dnevni red na kojem će se naći izbor privremenih komisija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH . Predviđen je i izbor rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, odnosno izbor predsjedavajućeg, dva potpredsjedavajuća i izbor radnih tijela Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Danas će biti održana i konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma PSBiH na kojoj će biti održan; izbor predsjedavajućeg, zamjenika te izbor članova Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH.Predstavnički dom sastoji se od 42 člana, od kojih se dvije trećine biraju sa teritorije Federacije BiH, a jedna trećina sa teritorije Republike Srpske.

The post Danas konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma  PFBiH i PSBiH   appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više