Danas u Sarajevu treća bh. povorka ponosa pod sloganom ‘Porodično okupljanje!’

Treća bh. povorka ponosa pod sloganom “Porodično okupljanje!” bit će održana danas u Sarajevu.

Organizatori su objavili da je ta tema odabrana u nadi da će kroz razgovor i propitivanje te teme pružiti širu dimenziju onoga što porodica danas jeste jer kada se govori o pravima LGBTIQ+ osoba, ne može se a da ne govori o porodici.

– Ono što nas raduje jeste da u Bosni i Hercegovini postoje roditelji koji bezuslovno vole svoju LGBTIQ+ djecu, te priznaju njihovu autonomiju, ohrabruju njihovo istraživanje autentičnosti, te ih tako oslobađaju i puštaju u život, pritom ne zatvarajući im vrata i ne uskraćujući im mogućnost vraćanja. Takva djeca imaju veću mogućnost da izrastu u samopouzdane ljude, koji žive sa osjećajem veće vrijednosti. Sa ponosom najavljujemo da ćete neke od tih roditelja moći vidjeti u našoj ovogodišnjoj kampanji – najavili su organizatori.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavila je da je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja pomenutog javnog skupa i regulisanja saobraćaja, koji će biti u potpunosti ili djelimično obustavljen u vremenu od 12 do 21 sat, u ulicama, odnosno lokalitetima shodno rješenju nadležnog ministarstva.

Istaknuto je da je za potrebe osiguranja navedenog skupa angažovan dovoljan broj policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i partnerskih agencija.

RTV Slon/Fena

The post Danas u Sarajevu treća bh. povorka ponosa pod sloganom ‘Porodično okupljanje!’ appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više