Delegacije Živinica, Banovića i Kladnja obišle lokaciju zajedničke eko deponije

Eko sep je mega projekat koji je od velikog interesa za općine Kladanj, Banovići i grad Živinice ali i za cijeli Tuzlanski kanton.

Danas su se prvi ljudi tri pomenute lokalne zajednice našli na platou eko deonije kako bi se neposredno uvjerili u tok i dinamiku izvođenja radova.

Potrebne informacije dobili su od direktora preduzeća Eko sep, predstavnika izvođača radova kao i od predstavnika nadzora radova.

Direktor preduzeća Eko sep je istakao da su evidentna mala kašnjenja u realizaciji projekta ali da će se to sve nadoknaditi u narednim mjesecima i procjena je da bi sanitarna deponija mogla biti puštena u rad krajem ove ili na samom početku naredne godine.

Načelnik općine Banovići smatra eko deponiju mega projektom i po svom obimu i po finansijskim ulaganjima ali i po značaju za cijelu regiju Tuzlanskog kantona.

Predstavnik općine Kladanj je mišljenja da će deponija svojim puštanjem u rad u dogledno vrijeme riješiti i mnoge ekološke probleme ovog dijela Tuzlanskog kantona.

Grad Žvinice ima najveći udio u ulaganju u sanitarnu deponiju i interesi kvalitetnog i brzog završetka eko deponije su višestruki za našu lokalnu zajednicu.

Projekat eko deponije je od kapitalnog značaja za cijelu regiju Sjeveroistočne Bosne i njegova realizacija je pod lupom i drugih zajednica i regija u Bosni i Hercegovini jer će mnogima poslužiti kao primjer i orjentir kako da mnoge komunalne i eko probleme riješe u svojoj sredini.

Izvor RTV Zivinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više