DEMANT Airsoft kluba B-Unit iz Živinica zbog prozivanja na Federalnoj televiziji u ratnohuškačke svrhe

U političkom magazinu Pošteno na Federalnoj televiziji BiH jučer 29.01., Airsoft klub B-Unit iz Živinica je prozvan zbog njihovog amblema, tačnije zbog lobanje na istom. Više u demantu Airsoft Kluba B-Unit koji u cjelosti prenosimo.

DEMANT
U emisiji Federalne televizije “Pošteno“ od 29.01.2018. godine naš airsoft klub B- UNIT je prozvan od strane jednog učesnika emisije kao klub koji „sprovodi neka gađanja“ i čiji amblem „plaši neke građane“. Također amblem kluba je javno prezentiran od osobe koja je učestvovala u emisiji, pokušavajući ga vješto iskoristiti u dnevno-političke, ratnohuškačke i svrhe predizborne kampanje.

Ovom prilikom se ograđujemo od prozivki a pogotovo onih tipa „formacija koja sprovode neka gađanja“ i još jednom javno i otvoreno kažemo da smo mi amaterski sportski klub koji se bavi airsoftom koji se definira kao rekreacijski sport svugdje u svijetu. Airsoft je jedan vid zabave koji se igra ne samo u Federaciji BiH nego i u entitetu RS, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Njemačkoj itd. Što se tiče amblema, korištenje lobanje u airsoftu srećemo kod klubova od Hrvatske do Njemačke. Lobanje srećemo i na posterima metal bendova, majicama, trafo stanicama, dalekovodima itd. i nismo znali do sinoćnje emisije da je slika lobanje toliki problem u društvu (čak veći od nezaposlenosti, siromaštva i odlaska mladih iz BiH). Naprotiv, mišljenja smo da bi spomenuti učesnik u emisiji, u nedostatku argumenata, bio u stanju iskoristiti i zelenu boju amblema u neke negativne svrhe.

Naš klub organizuje airsoft susrete međunarodnog karaktera na kojima gostuju učesnici iz: entiteta RS, Srbije, Hrvatske i Federacije BiH. Svaki naš susret je uredno prijavljen u nadležnoj policijskoj upravi a mi ovom prilikom kao legalno registrovano udruženje građana poručujemo da smo otvoreni za sve, a pogotovo za nadležne policijske uprave, agencije, udruženja i građane. Dođite i uvjerite se da je airsoft samo sport i zabava.
Vi gospodo koji želite iskoristiti sve moguće što se dešava u BiH u svrhu dnevne politike i predizborne kampanje, ostavite nas i airsoft već jednom na miru i pozabavite se krucijalnim problemima u BiH u cilju stvanja boljih uslova za život svim njenim napaćenim narodima.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više