DEMANT Airsoft kluba B-Unit iz Živinica zbog prozivanja na Federalnoj televiziji u ratnohuškačke svrhe

U političkom magazinu Pošteno na Federalnoj televiziji BiH jučer 29.01., Airsoft klub B-Unit iz Živinica je prozvan zbog njihovog amblema, tačnije zbog lobanje na istom. Više u demantu Airsoft Kluba B-Unit koji u cjelosti prenosimo.

DEMANT
U emisiji Federalne televizije “Pošteno“ od 29.01.2018. godine naš airsoft klub B- UNIT je prozvan od strane jednog učesnika emisije kao klub koji „sprovodi neka gađanja“ i čiji amblem „plaši neke građane“. Također amblem kluba je javno prezentiran od osobe koja je učestvovala u emisiji, pokušavajući ga vješto iskoristiti u dnevno-političke, ratnohuškačke i svrhe predizborne kampanje.

Ovom prilikom se ograđujemo od prozivki a pogotovo onih tipa „formacija koja sprovode neka gađanja“ i još jednom javno i otvoreno kažemo da smo mi amaterski sportski klub koji se bavi airsoftom koji se definira kao rekreacijski sport svugdje u svijetu. Airsoft je jedan vid zabave koji se igra ne samo u Federaciji BiH nego i u entitetu RS, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Njemačkoj itd. Što se tiče amblema, korištenje lobanje u airsoftu srećemo kod klubova od Hrvatske do Njemačke. Lobanje srećemo i na posterima metal bendova, majicama, trafo stanicama, dalekovodima itd. i nismo znali do sinoćnje emisije da je slika lobanje toliki problem u društvu (čak veći od nezaposlenosti, siromaštva i odlaska mladih iz BiH). Naprotiv, mišljenja smo da bi spomenuti učesnik u emisiji, u nedostatku argumenata, bio u stanju iskoristiti i zelenu boju amblema u neke negativne svrhe.

Naš klub organizuje airsoft susrete međunarodnog karaktera na kojima gostuju učesnici iz: entiteta RS, Srbije, Hrvatske i Federacije BiH. Svaki naš susret je uredno prijavljen u nadležnoj policijskoj upravi a mi ovom prilikom kao legalno registrovano udruženje građana poručujemo da smo otvoreni za sve, a pogotovo za nadležne policijske uprave, agencije, udruženja i građane. Dođite i uvjerite se da je airsoft samo sport i zabava.
Vi gospodo koji želite iskoristiti sve moguće što se dešava u BiH u svrhu dnevne politike i predizborne kampanje, ostavite nas i airsoft već jednom na miru i pozabavite se krucijalnim problemima u BiH u cilju stvanja boljih uslova za život svim njenim napaćenim narodima.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više