Demant Merime Aljić na neistinite navode OO SDA Živinice

U cijelosti prenosimo demantij mr.sc. Merime Aljić na neistinite navode OO SDA Živinice na Facebook stranici.

“Poštovane sugrađanke,sugrađani Općine Živinice,

Obraćam Vam se povodom neistina iznešenih na Facebook stranici OO SDA Živinice,a izazvanih mojim iskrenim i istinitim istupom u Debatnoj emisiji RTV TK.
Krenut ću sa obrazloženjem redoslijedom upravo kako su me prozivali:

1. Nikada nisam bila niti na jednoj listi stranke SDA, niti sam ikada išta tražila od iste.

2. Bila sam zamjenica Asocijacije žena OO SDA Živinice (predložena u mom odsustvu) od strane tadašnje predsjednice gospođe Advije Čaušević, koju izuzetno cijenim. Na jednom od sasatanaka Asocijacije je traženo da damo prijedloge žena u Nadzorne odbore gdje sam sugerirala tj.predložila da na ta mjesta postavimo visokoobrazovane mlade žene koje nisu uposlene, a što nije prihvaćeno.

3. Na ministarsku poziciju (za ekspertnu vladu) sam predložena od nevladinih organizacija, 2014. godine, odnosno od strane PD TK, a ne od stranke OO SDA Živinice. Od OO SDA Živinice sam samo tražila izvadak iz registra o mom pristupu istoj, koji nisu imali, a tadašnji predsjednik mi je sugerirao da uopće ne iskazujem stranačku pripadnost u aplikacijskom materijulu koji se trebao popuniti za poziciju ministra. Mislim da sam jedini kandidat za tadašnju ekspertnu vladu koji je naveo pripadnost stranci.

4. Što se tiče moje prijave na konkurs 2012. godine na poziciju direktora, tačno je da sam konkurisala, ali od stranke OO SDA Živinice nisam ništa tražila, jer sam smatrala da su konkursne procedure stvar odabira kompetentnih, ali što se nažalost pokazalo netačnim jer se ime kandidata za direktora već znalo unaprijed. Konkursna procedura je samo jedna obična parada u kojoj se zadovoljava zakonska procedura, a svi kandidati koji konkuriraju su izloženi trošku od cca 50KM za silnu papirologiju koju moraju priložiti i dio su običnog cirkusa aktuelne vlasti.

5. Atak na moju pismenost, obrazovanje, kompetencije od strane OO SDA Živinice uopće me ne dotiču jer akademska zajednica je ta koja daje dignitet i kompetencije pojedincu, a što potvrđuje i moje zvanje kao i brojni stručni i naučni radovi u okviru mojih učešća na domaćim i inozemnim nastupima.

U svakoj od stranaka imam brojne prijatelje, kao i u stranci OO SDA Živinice koje izuzetno cijenim i apsolutno ovakvi istupi i neistine, bar što se tiče lično mene, neće poremetiti moje odnose sa iskrenim prijateljima.Toplo preporučujem da pogledate debatnu emisiju RTV TK pa prosudite sami da li sam na kraju tražila da sugrađani glasaju za mene.

Emisija emitirana 19.09.2016. godine!

LINK: http://www.rtvtk.ba/v2/tk-info/informativni-program

Srdačan pozdrav,

mr.sc. Merima Aljić, kandidatkljinja za načelnicu Opštine Živinice”

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više