Demant na objavu UG “7.april”

Na inicijativu džematskog odbora Dubrave G., uz saglasnost UG “7. april”, sanirana su oštećenja i urađeno spomen obilježje borcima PL-e , u haremu kod Bijele džamije – Plane u Dubravama G. Projektant spomenika je ing. Amir Dedić.

Projekat u vrijednosti 4500,00KM je finansiran vijećničkim amandmanom Fehima Šljivića iz budžeta Grada Živinice 3300,00KM, UG “Berry” – 1000,00KM i donacijom ograde Seada Mumića – 200,00KM.

Izvodjači radova su bile vrijedne džematlije i aktivisti MZ-e Dubrave G. Finalni radovi na spomeniku su završeni početkom mjeseca avgusta 2020. godine, o čemu je javnost blagovremeno obaviještena, a zvanično otkrivanje spomenika planirano je za 25.11.2020. godine, ponajviše zarad izbjegavanja političkog promovisanja na navedenom projektu u jeku predizborne kampanje.

Medjutim, 6.11.2020. u 16:00h, par mještana (njih svega 5-6) na čelu sa gospodom Hasanom Muratovićem, Izetom Alibašićem
i Seadom Mumićem su prekršili odluku inicijativnog odbora, gradjevinskog odbora i odluku nosioca zlatnih ljiljana, te samovoljno ozvaničili otkrivanje spomenika u jeku predizborne političke kampanje, s namjerom sakupljanja jeftinih političkih poena, uz neistinito, pogrešno i površno informisanje javnosti o detaljima realizacije navedenog projekta. Ovo je jedan izuzetno primitivan i nemoralan čin pomenutih osoba, posebno jer se radi o spomen obilježju borcima PL-e, što je za svaku osudu!

Inicijativni odbor (za izgradnju spomen obilježja borcima PL-e Dubrave G.)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više