Demant na objavu UG “7.april”

Na inicijativu džematskog odbora Dubrave G., uz saglasnost UG “7. april”, sanirana su oštećenja i urađeno spomen obilježje borcima PL-e , u haremu kod Bijele džamije – Plane u Dubravama G. Projektant spomenika je ing. Amir Dedić.

Projekat u vrijednosti 4500,00KM je finansiran vijećničkim amandmanom Fehima Šljivića iz budžeta Grada Živinice 3300,00KM, UG “Berry” – 1000,00KM i donacijom ograde Seada Mumića – 200,00KM.

Izvodjači radova su bile vrijedne džematlije i aktivisti MZ-e Dubrave G. Finalni radovi na spomeniku su završeni početkom mjeseca avgusta 2020. godine, o čemu je javnost blagovremeno obaviještena, a zvanično otkrivanje spomenika planirano je za 25.11.2020. godine, ponajviše zarad izbjegavanja političkog promovisanja na navedenom projektu u jeku predizborne kampanje.

Medjutim, 6.11.2020. u 16:00h, par mještana (njih svega 5-6) na čelu sa gospodom Hasanom Muratovićem, Izetom Alibašićem
i Seadom Mumićem su prekršili odluku inicijativnog odbora, gradjevinskog odbora i odluku nosioca zlatnih ljiljana, te samovoljno ozvaničili otkrivanje spomenika u jeku predizborne političke kampanje, s namjerom sakupljanja jeftinih političkih poena, uz neistinito, pogrešno i površno informisanje javnosti o detaljima realizacije navedenog projekta. Ovo je jedan izuzetno primitivan i nemoralan čin pomenutih osoba, posebno jer se radi o spomen obilježju borcima PL-e, što je za svaku osudu!

Inicijativni odbor (za izgradnju spomen obilježja borcima PL-e Dubrave G.)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više