Derbi A2 lige: U nedjelju živinički košarkaši igraju protiv Cazina

U nedjelju u Gradskoj dvorani u Živinicama odigrati će se utakmica četvrtog kola A2 lige Federacije Bosne i Hercegovine, između ekipa KK “Živinice” i KK “Cazin”.

KK “Živinice” nakon velike pobjede u Bihaću, protiv ekipe kojoj je cilj ulazak u veći rang, sa velikim motivom i samouvjerenošću, dočekuje KK “Cazin”. Živiničani se nalaze u seriji od tri pobjede, bez i jednog poraza, a gledajući i pripremni period, na svom kontu imaju ukupno šest pobjeda i samo jedan poraz.

“Nakon kvalitetnih priprema i nakon tri odigrana kola zauzimamo prvo mjesto na tabeli. Na kontu imamo dvije pobjede u gostima protiv KK “Željo 1971” i KK “Bihać”, jedna domaća pobjeda protiv KK “Gračanica”.
U nedjelju u 16 sati dočekujemo ekipu iz Cazina. To je ekipa koja dugo igra zajedno i zasigurno je jak protivnik. Potrebna nam je podrška navijača kako bi ostvarili i četvrtu pobjedu u nizu i tako zadržali prvo mjesto na tabeli. Ekipa redovno i naporno trenira i sigurno možemo obećati publici da će gledati dobru i atraktivnu utakmicu, borbenu”, kazao je predsjednik Kluba, Halil Muratović.

U nedjelju svi u dvoranu i podržite naše košarkaše na putu u viši rang takmičenja.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više