Derviš Čičko kandidat za gradonačelnika Tuzle u posjeti gvardijanu fra Željku Nikoliću

Gvardijan Franjevačkog samostana “Svetih apostola Petra i Pavla” u Tuzli, fra Željko Nikolić, u prisustvu fra Franje Ninića, upravitelja župa Srca Isusova Zvornik-Srebrenica,  odvojio je svoje dragocjeno vrijeme da primi u prijateljsku, komšijsku posjetu Derviša Čička, kandidata za Gradonačelnika Tuzle.

U gotovo dvosatnom, izuzetno prijatnom razgovoru, konstatirano je da je društveno “poslanje” tuzlanskih franjevaca i njihovih institucija, primarno, srdačnost otvorenih vrata i još otvorenijih srca za sve ljude dobre volje.
Derviš Čičko se više nego složio da je djelovanje Bosanskih franjevaca i u dobru i zlu, u najširem smislu tih riječi, izuzetan uzor nepatvorenog domoljublja i čovjekoljublja, bez obzira na sve formalne i neformalne naše različitosti.

Svaka posjeta Samostanu i franjevcima jeste uvijek direktna potpora blagorodnoj nadi i vjeri u dobrotu ljudsku kao dar Božji bez presedana, saopćeno je nakon sastanka.

The post Derviš Čičko kandidat za gradonačelnika Tuzle u posjeti gvardijanu fra Željku Nikoliću appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više