Dio “Prve ulice” zatvoren za saobraćaj narednih 15 dana

Služba za prostorno planiranje i komunalne poslove općine Živinice na osnovu zahtjeva MUP PU Živinice donijela je Odluku o privremenoj izmjeni režima saobraćaja.

Ovom Odlukom zbog radova na rekonstrukciji puta u dijelu „Prve ulice“ u potpunosti je obustavljen saobraćaj. Kako bi se vozila nesmetano mogla kretati kroz grad, naročito do autobuske stanice Živinice ulica od Markanove stanice do zgrade Općine otvorena je za dvosmjerno kretanje vozila.

Rekonsturkcija dijela puta R-455 A vrši se sredstvima Direkcije regionalnih cesta TK.

Radovi u „Prvoj ulici“ koja je trenutno otvorena za sobraćaj trajat će narednih deset do 15 dana, do tada se vozači mole da se pridržavaju saobraćajnih pravila i prate postavljene znakove.

Treba još naglasiti da je „Školska ulica“ i dalje jednosmjerna i da se istom saobraća samo iz pravca Slavena, ono na šta vozači treba još da obrate pažnju jeste da u ulici „Alija Izetbegović“ ne parkiraju vozila pored ivičnjaka jer ista ometaju dvosmjerno odvijanje saobraćaja. (TV Živinice/M.Mujčinović)

Foto: TVŽ
Foto: TVŽ

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više