Direktor Komunalnog dobio plaću, a radnicima paketi od Crvenog križa

Zbog višemilionskih dugova prema radnicima i dobavljačima, direktor Komunalnog Sead Mujanović podnio je zahtjev za pokretanje stečajnog postupka.

Zbog duga od nekoliko miliona KM po osnovu pravosnažnih i izvršnih presuda po različitim osnovama, Javno preduzeće Komunalno iz Živinica moglo bi otići u stečaj. Zahtjev za pokretanje stečajnog postupka podnio je direktor preduzeća Sead Mujanović, a konačnu odluku će donijeti sud, piše Oslobođenje.

Dotad, nekolicina radnika upozorava na loše rukovođenje preduzećem, koje je i dovelo do nagomilavanja dugova koji bi uskoro mogli i presuditi živiničkom komunalcu. Zbog ovih dugova račun Komunalnog je blokiran od januara, od kada nisu ni isplaćene plaće radnicima, kojima se ukupno duguje oko 1,4 miliona KM po osnovu sudskih presuda za neisplaćene plate.

– Dugovanja su milionska. Tuzlanskom vodovodu dugujemo oko dva miliona KM i zbog toga je i blokiran račun preduzeća. Uz to, dugujemo i Poreznoj, dugujemo za bager koji je nedavno kupljen, dugujemo za gorivo i još puno toga, istakao je predsjednik Sindikata JP-a Ešef Alibašić.

Paketi pomoći

Radnicima Javnog komunalnog preduzeća „Komunalno“ Živinice podijeljeni su bajramski paketi pomoći. Crveni križ opčine Živinice podijelio je 30 paketa u prehrambenim artiklima vrijednosti 50 maraka.

Ešef Alibašić, predsjednik Sindikata ovog preduzeća zatražio je pomoć od Crvenog križa koji su se odazvali i uručili pakete pomoći.

-Zatražili smo pomoć od CK koji se rado odazvao, jer duži period nemamo plaće. Dobili prehrambrene artikale, brašno, ulje šećer i higijenu. Želim se zahvaliti crvenom križu što je imao osjećaj za ove radnike. Naš menadžment na čelu s direktrorom je podijelio plaće zamjeniku, skeretaru društva, članovima Upravnog odobra i sebi. A nama radnicima ni feninga-kazao je Alibašić.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
2 Komentara
  1. Jure piše

    SDA demokratija, niko nece pobijediti nas. Samo glasaj dobri bošnjo. Biraj 21 i bice ovako kako jeste u Zivinicama. Dom zdravlja, skole …

  2. Comanche piše

    Al zato se radi cesta tamo u nekoj vukojebini koja spaja selendre po kojekakvim brdima….

    Cuj inicijativu da proglase zivinice gradom hahahhahahha, spajdermen da dodje jedino s munare na munaru bih mogao skakati.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više