Dizdar potpisao ugovore za obavljanje pripravničkog staža za 40 povratnika sa VSS 

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar potpisao je danas ugovore kojim će biti osigurano obavljanje pripravničkog staža za 40 povratnika sa VSS kroz rad, sa ili bez zasnivanja radnog odnosa, u općinama Federacije BiH i na području entiteta Republika Srpska. Potpisivanjem ugovora osigurava se obavljanje pripravničkog staža ovim kandidatima kod 32 poslodavca u 22 općine u BiH.

Ministar Dizdar je kazao da su osigurali nešto više od 300.000 KM za sticanje prvog radnog iskustva za 40 povratnika na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine te da se radi o povratnicima sa visokom stručnom spremom.

Ministarstvo je također raspisalo javni poziv za zapošljavanje povratnika u javnim institucijama na lokalnom nivou, javnim preduzećima i javnim ustanovama te je izrazio nadu da će sljedeće godine svi današnji potpisnici biti stalno zaposleni uz podršku tog Ministarstva.

Prisutnim se obratio i poslodavac, predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Hamdija Fejzić koji je kazao da to ministarstvo daje sve od sebe da povratnici mogu živjeti i raditi u RS.

RTVTK

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više