AKCIJA dobrovoljnog darivanja krvi – Srijeda 24.08.2016. (PUB 80’s) Živinice

 CRVENI KRIŽ OPĆINE ŽIVINICE organizuje još jednu u nizu akcija. Konstantnim radom i volonterskim angažmanom zauzeli su bitnu ulogu u poboljšanju rada naše zajednice i pored svih svojih obaveza uvijek pronađu vremena da pomognu onima kome je pomoć potrebna a pri tome obavljaju razne poslove u kojima, kako oni sami kažu, pronalaze zadovoljstvo. Neki od tih poslova su: kućne njege, pružanja i edukacije iz prve pomoći, borbe protiv spolno prenosivih bolesti i bolesti ovisnosti, realizacije humanitarnih akcija i drugo.

 CRVENI KRIŽ OPĆINE ŽIVINICE organizuje dobrovoljno darivanje krvi koje će se održati u  srijedu 24.08.2016  od 10:00h do 12:30h.

Darivanje krvi se obavlja u svima nama dobro poznatom ugostiteljskom objektu Pub 80’s, a za sve dobrovoljne darivatelje obezbjeđena su besplatna jela sa roštilja i piće.

Molimo sve građane naše opštine koji su u mogućnosti da daruju ovu dragocijenu tečnost da se odazovu na ovu akciju i time nekome spase život.

Osoba ne može da da krv kada ima gripu, prehladu, akutnu infekciju, ako uzima određene lijekove, neposredno poslije neke hirurške intervencije, bolesti kardiovaskularnog sistema, dijabetes, tuberkulozu i oboljenja bubrega.

Prije davanja krvi svaka osoba bude pregledana: mjerenje pritiska, provjera rada srca i pluća, a onda vađenje krvi, rade se i testovi na sve infektivne bolesti.


Darujmo krv, poklonimo nekom život! 


Glavni pokrovitelj: Federalno Ministarstvo za rad.
Prijatelji i partneri: Caffe bar Pub 80s, Udruženje muzičara Akord, živinice-čaršija.com, Provod.ba i Balkan.ba.

SRVENI KRST PLAKAT uvecan bmp NOVIJI

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više