AKCIJA dobrovoljnog darivanja krvi – Srijeda 24.08.2016. (PUB 80’s) Živinice

 CRVENI KRIŽ OPĆINE ŽIVINICE organizuje još jednu u nizu akcija. Konstantnim radom i volonterskim angažmanom zauzeli su bitnu ulogu u poboljšanju rada naše zajednice i pored svih svojih obaveza uvijek pronađu vremena da pomognu onima kome je pomoć potrebna a pri tome obavljaju razne poslove u kojima, kako oni sami kažu, pronalaze zadovoljstvo. Neki od tih poslova su: kućne njege, pružanja i edukacije iz prve pomoći, borbe protiv spolno prenosivih bolesti i bolesti ovisnosti, realizacije humanitarnih akcija i drugo.

 CRVENI KRIŽ OPĆINE ŽIVINICE organizuje dobrovoljno darivanje krvi koje će se održati u  srijedu 24.08.2016  od 10:00h do 12:30h.

Darivanje krvi se obavlja u svima nama dobro poznatom ugostiteljskom objektu Pub 80’s, a za sve dobrovoljne darivatelje obezbjeđena su besplatna jela sa roštilja i piće.

Molimo sve građane naše opštine koji su u mogućnosti da daruju ovu dragocijenu tečnost da se odazovu na ovu akciju i time nekome spase život.

Osoba ne može da da krv kada ima gripu, prehladu, akutnu infekciju, ako uzima određene lijekove, neposredno poslije neke hirurške intervencije, bolesti kardiovaskularnog sistema, dijabetes, tuberkulozu i oboljenja bubrega.

Prije davanja krvi svaka osoba bude pregledana: mjerenje pritiska, provjera rada srca i pluća, a onda vađenje krvi, rade se i testovi na sve infektivne bolesti.


Darujmo krv, poklonimo nekom život! 


Glavni pokrovitelj: Federalno Ministarstvo za rad.
Prijatelji i partneri: Caffe bar Pub 80s, Udruženje muzičara Akord, živinice-čaršija.com, Provod.ba i Balkan.ba.

SRVENI KRST PLAKAT uvecan bmp NOVIJI

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više