Dom Zdravlja Živinice: Svi doktori i stomatolozi potpisali otkaze, panika među pacijentima (VIDEO)

Ljekari koji se nalaze u Strukovnom sindikatu doktora medicine i stomatologije širom Tuzlanskog kantona od jutros potpisuju individualne otkaze koji će u protokole zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni biti upućeni u narednim danima. Tačno u 13 sati otkaze su potpisali skoro svi doktori i stomatolozi koji su zaposleni u Domu zdravlja u Živinicama što je stvorilo paniku među pacijentima koji se liječe na području ove općine. Od njih nešto više od 90, otkaz je potpisao 61 doktor i stomatolog. Ali, ovo nije konačna cifra, s obzirom da ostali pristižu i putem pošte od onih doktora i stomatologa koji se trenutno nalaze na godišnjem odmoru.

Poručuju da vremena više za čekanje nema te da na ovakav način brane čast ljekarske struke koju je narušila Vlada Tuzlanskog kantona.

Stav ljekara je jasan. Od Kantonalne vlade zahtjevaju reprezentativnost u ovom kantonu te potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora. (Tuzlanski.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više