Društvo novinara BiH raspisuje Konkurs za nagrade i priznanja za 2022. godinu

Upravni odbor Društva novinara Bosne i Hercegovine raspisuje Konkurs za nagrade i priznanja za 2022. godinu.

Nagrade će biti dodijeljene u slijedećim kategorijama: Godišnja nagrada u kategoriji printanih medija, Godišnja nagrada u kategoriji televizijskog novinarstva, Godišnja nagrada u kategoriji radijskog novinarstva, Godišnje priznanje u kategoriji „Nagrada za životno djelo“ i Nagrada „Novinar godine“.

Pravo na učešće i kandidiranje za nagrade i priznanja imaju svi novinari koji svoju djelatnost obavljaju na teritoriju BiH, odnosno koji tu djelatnost obavljaju za bh. medije. Kandidate za nagrade mogu predlagati, pojedinci i medijske kuće.

Prijedlozi se mogu slati e-mail, [email protected] sa naznakom za konkurs/natječaj za nagrade i priznanja za 2022. godinu.

 

Dobitnike nagrada proglašava posebna Komisija od 14 članova – novinara, a svečanost će biti održana u okviru obilježavanja Svjetskog dana slobode medija 3. maja/svibnja 2023. godine.

 

 

Konkurs ostaje otvoren do 17. 04. 2023. godine, najavljeno je iz Upravnog odbora DN BiH.

The post Društvo novinara BiH raspisuje Konkurs za nagrade i priznanja za 2022. godinu appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više