Dvije osobe u RS-u izliječene od koronavirusa

Riječ je o prvim osobama koje se smatraju izliječenima, nakon čega su puštene iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

“Podaci o izlječenju su potvrđeni za dvije osobe u skladu s defincijom otpusta kada je riječ o koronavirusu”, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

On je dodao da se trenutno u UKC-u Republike Srpske nalazi sedam zaraženih osoba, tako da je ukupno 9 osoba u izolaciji na UKC-u, uključujući dvije koje čekaju rezultate testiranja. Iz UKC-a je otpušteno 28 osoba koje nisu izliječene, nego su otpuštene u izolaciju.

On je dodao da maske treba da nose samo one osobe koje pružaju zdravstvenu njegu i one osobe koje su bolesne.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS-u, na jučer održanoj konferenciji za medije u 16:30, nema novih slučajeva kod kojih je rezultat testiranja pozitivan.

U BiH su do sada potvrđena 24 slučaja osoba pozitivnih na novi virus korona (Banja Luka – 16, Zenica – 3, Čelinac – 2, Orašje – 1, Laktaši – 1 i Srbac – 1).

Trenutno je u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 2.026 osoba koje su doputovale iz područja zahvaćenih koronavirusom.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više